Gemeente Uithoorn

TERINZAGE LIGGENDE BOUWPLANNEN

Burgemeester en wethouders van Uithoorn zijn voornemens: Op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en met toepassing van artikel 19a WRO vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor de aanleg van extra parkeervoorzieningen en de herinrichting van de garagepleinen aan de Nicolaas Beetslaan.
Genoemd plan (inrichtingstekening) ligt van 17 januari tot en met 13 februari 2003 terinzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis. Binnen deze termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent dit plan kenbaar maken.

EPA ADVISEURS EN INFORMATIEPUNT MAAKTEN OVERUREN

De actie Energiek Wonen is een groot succes: er is een enorme vraag naar EPA's en maatregelen als HR++glas, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.
Deze vraag was zelfs zo groot, dat de EPA adviseurs tot eind 2002 volgeboekt waren. Ook het centrale informatiepunt van de actie moest alle zeilen bijzetten om alle vragen over de actie en de aanvragen voor EPA's te kunnen verwerken. Het informatiepunt was hierdoor soms moeilijk bereikbaar, maar is nu gelukkig weer goed te bereiken.

De subsidies in 2003
Eén van de redenen waarom de vraag naar EPA's en energiebesparende maatregelen zo groot was, is de wijziging in de Energie Premie Regeling (EPR) in 2003.
Deze regeling wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld, en veel mensen dachten dat de regeling in 2003 erg ongunstig zou uitpakken. Gelukkig valt het allemaal mee.
Het ministerie van VROM heeft op haar website de nieuwe regeling gepubliceerd.
Zo blijft bijvoorbeeld de subsidie voor een EnergiePrestatieAdvies (EPA) hetzelfde als 2002, namelijk ¤ 200,-. Daarom is de EPA binnen de actie Energiek Wonen net als in het jaar 2002 gewoon voor 100% gesubsidieerd. Het EPA blijft dus ook gewoon gratis! Ook de EPR-subsidiebedragen voor spouwmuurisolatie, zonneboilers en zonnepanelen blijven nagenoeg ongewijzigd. Wel is er een verandering in de hoogte van de bonus die u kunt krijgen na het uitvoeren van een EPA: in 2002 was dit nog 25% op de subsidie die u voor een energiebesparende maatregel kon krijgen, in 2003 is dit 10%.
Er is een overgangsregeling.

De overgangsregeling
De overheid realiseert zich dat door de in 2002 ontstane drukte niet alle mensen die dat wilden voor het einde van 2002 nog een energiebesparende maatregel konden laten uitvoeren. Daarom heeft de overheid besloten dat iedereen die in 2002 nog een offerte voor een energiebesparende maatregel heeft getekend, voor de subsidieregeling van 2002 in aanmerking komt. Dit betekent dat mensen die al een EPA-rapport hebben en die in 2002 opdracht hebben gegeven, de 25% bonus kunnen krijgen! Hier zijn natuurlijk wel enkele spelregels aan verbonden. Zo moet de maatregel binnen de eerste 13 weken van 2003 aangebracht zijn, en moet de aanvraag voor de EnergiePremie vóór 2 april 2003 zijn ingediend. Het belangrijkste criterium is dat de offerte voor een maatregel in 2002 voor akkoord is getekend.

Kijk