Onderwijs bezet Drentse dorp Een

Aanstaande vrijdag 17 januari bezet een grote groep onderwijspersoneel het dorp Een in de kop van Drenthe. De bezetting van het dorp een paar honderd inwoners en twee basisscholen is onderdeel van de actie "Zet onderwijs op 1", die prioriteit voor investeringen in onderwijs bepleit. Met veel mensen, lawaai, leuzen en spandoeken wordt tijdens de pauze van de basisscholen de bezetting voltrokken.

In een toespraak zal AOb-voorzitter Walter Dresscher in Een de noodzaak van investeringen benadrukken. Meer geld voor onderwijs betaalt zich immers terug in de vorm van een hogere economische groei, minder criminaliteit en minder uitgaven voor gezondheidszorg. Verder zijn aanwezig bestuurder Frans van Rooij van de Onderwijsbond CNV en bestuurder Edith Snoey van de ABVAKABO FNV. Aansluitend is er een persconferentie.

Programma * 9.30 uur, verzamelen bij Café Hofsteenge, Hoofdstraat 37, Een

* 10.30 uur, bezetting Een door mensen van AOb, ABVAKABO FNV, AVS en OCNV

* 10.45 uur, toespraak tot de bezetters door Walter Dresscher

* 11.00 uur, persconferentie naar aanleiding van de machtsovername in café Hofsteenge, Hoofdstraat 37, Een De actie "Zet Onderwijs op 1" wordt gevoerd door de Algemene Onderwijsbond, de Algemene Vereniging van Schoolleiders, de Onderwijsbond CNV en de ABVAKABO FNV.

Het slot van de actie "Zet Onderwijs op 1" vindt plaats tijdens een grote manifestatie op dinsdag 21 januari, een dag voor de verkiezingen, in de Jaarbeurs (Utrecht) om 15.30 de onderwijsbonden verwachten daar enige duizenden bezoekers.

Nadere informatie over de actie op vrijdag 17 januari in Een:

Ben Hoogenboom

Tel: 06-23228732

E-mail: bhoogenboom@aob.nl

14-01-2003