GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 15 januari 2003 17:30
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Femke Halsema wordt natuur-ambassadeur

(15 januari 2003)

GroenLinks komt op voor het Groene Hart:

Zes prominente GroenLinksers worden op vrijdag 17 januari natuur-ambassadeur. De natuur-ambassadeurs bezoeken ieder een waardevol natuurgebied dat voor hen van bijzondere betekenis is. Femke Halsema heeft het Groene Hart uitgekozen: een waardevol stiltegebied midden in de drukke Randstad.

De natuur heeft het zwaar te verduren onder dit kabinet. Daarmee doen we niet alleen de dieren en planten van ons land tekort. Steeds meer onderzoeken tonen aan een verblijf in de natuur vooral ook heel gezond is. In een land waar 1 op de 10 werknemers lijdt onder overspannenheid, moeten we onze stressbestrijder nummer 1 juist koesteren.

De GroenLinks natuur-ambassadeurs willen:

- niet bezuinigen op natuurontwikkeling, maar juist extra investeren
- bescherming van het landelijk gebied door een strikt ruimtelijk ordeningsbeleid
- beheersing van het verkeer, ook voor de rust in natuurgebieden
Voor het Groene Hart zal natuur-ambassadeur Halsema zich o.a. sterk maken voor erkenning van het GH als nationaal landschap waar het boerenbedrijf en natuur hand in hand gaan, met een uitgebreid netwerk van wandelpaden en fietsroutes en het verplaatsen van glastuinbouw en bollenteelt. Haar groene beloften wordt namens de verzamelde natuurorganisaties in ontvangst genomen door algemeen directeur mr. J. Bauer van de Stichting Natuurmonumenten.

De andere GroenLinks natuur-ambassadeurs zijn Marijke Vos (de Veluwe), Wijnand Duyvendak (de Hoeksche Waard), Ineke van Gent (de Wadden), Kees Vendrik (de Noordzee) en Hugo van der Steenhoven (de Meinweg). Zij zullen o.a. pleiten voor een verbod op enkelwandige tankers en voor een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Ook zij bezoeken op 17 januari het door hen uitgekozen natuurgebied en spreken daar met betrokkenen uit de omgeving en vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties. In de jaren daarna blijven de natuur-ambassadeurs actief betrokken bij 'hun' natuurgebied.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vrijdag 17 januari, 13.30 uur: Femke Halsema in Botshol

Adres: De Werkschuur van Natuurmonumenten in Botshol, nabij Abcoude ligt aan de Botsholsedijk, tussen de huisnummers 30 en 32.

Routebeschrijving: Vanaf de A2 neemt u de afslag Vinkeveen (N 201). U gaat richting Vinkeveen. U negeert de afslag Vinkeveen en gaat rechtdoor. Bij de eerste stoplichten slaat u rechtsaf. U neemt de derde weg rechts. Deze weg gaat in een flauwe bocht naar rechts de dijk op (Botsholsedijk). Na 450 meter (en na huisnummer 32) ligt links de werkschuur van Natuurmonumenten (in een bocht naar rechts).

Meer informatie: Rens van Tilburg: 070-318 2668


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -