Provincie Limburg

www.limburg.nl Home Zoek Contact Links Help Sitemap

Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 14 januari 2003

Onderwerp

Besluit


1.


Jaaroverzicht statushouders 2002

Informatie: V. Nikoletic-Bosankic, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 77 75
e-mail:
v.bosankic@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de rapportage huisvesting statushouders over het jaar 2002 vastgesteld en aangeboden aan de Minister van Justitie en de Minister van VROM. Tevens zal de rapportage ter kennisname aangeboden worden aan de colleges van Burgemeester en Wethouders van de Limburgse gemeenten en aan de leden van de Vaste Commissie voor Ruimte en Groen.


2.


Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Van Soest (GL) inzake Molenhoekse Kuil

Informatie: P. Voskamp, afdeling Groen tel. (043) 389 74 53
e-mail:
pj.voskamp@prvlimburg.nl

In hun antwoord op de gestelde vragen hebben Gedeputeerde Staten Vragen van L. van Soest van de fractie Groenlinks inzake het aantasten van de natuurwaarden van de Molenhoekse Kuil gesteld dat er door agrarische activiteiten vermoedelijk natuurwaarden verloren zijn gegaan, maar dat deze activiteiten passen in de huidige bestemming, en dat er geen bestemmings-planwijziging naar de bestemming natuur door de gemeente is geïnitieerd.


3.

Leerstoel duurzame ontwikkeling

Informatie: S. Reijsenbach de Haan, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 78 04
e-mail:
sgb.reijsenbachdehaan@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Stichting Wetenschapsbeoefening Universiteit Maastricht gedurende een periode van 5 jaar een jaarlijkse bijdrage in de vorm van onderzoeks- en adviesopdrachten van 80.000,00 te verlenen. Deze bijdrage wordt verleend ten behoeve van de door de Universiteit Maastricht, de Open Universiteit Nederland en de Hogeschool Zuyd op te richten leerstoel duurzame ontwikkeling.


4.

Aangepast beleid beeldende kunst en vormgeving

Informatie: N. Kemmerling, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 72 30
e-mail:
nmj.kemmerling@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met het aangepaste beleid beeldende kunst en vormgeving 2003 - 2004. Het aangepaste beleid wordt op 24 januari 2003 voorgelegd aan de Vaste Commissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur.


5.

Zorg voor jongeren met acute zorg- en onderdakvraag (incl. zwerfjongeren)

InformatieJ.Ramaekers, afdeling Zorg tel (043) 389 71 24
e-mail:
jgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten informeren de Vaste Commissie WZC en de betrokken voorzieningen over de afspraken die de afgelopen tijd zijn gemaakt over de realisering van een sluitende constructie voor jongeren met een acute zorg- en onderdakvraag (incl. zwerfjongeren).


6.

Ontwerp-Beleidsplan Jeugdzorg Limburg 2004-2006 en ontwerp-Jaarplan 2003

Informatie: P. Boonen, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 17
e-mail:
phjm.boonen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten het ontwerp-Beleidsplan Jeugdzorg voorgelegd. Hierin staan de plannen die zij in 2003 en volgende jaren willen gaan uitvoeren in de jeugdzorg. Met de uitvoering van de plannen is een bedrag van ruim 66 miljoen gemoeid. In de plannen is rekening gehouden met de reacties die zijn ontvangen op een eerdere versie van het Beleidsplan. De plannen worden op 7 februari 2003 door Provinciale Staten besproken.


7.

Ondernemingsplannen provinciale museau

Informatie: F. Vernimmen-de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 78 19
e-mail:
f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om bij wijze van overgangsmaatregel voor 2003 aan de provinciale musea het provinciale subsidie 2002 te verlenen, verhoogd met de gebruikelijk indexering en gecompenseerd voor de eerder opgelegde samenwerkingskorting. Ten behoeve van de aanpak van een aantal knelpunten worden voor 2003 voor elk museum extra subsidiebedragen voorgesteld. Standpuntbepaling over de ondernemingsplannen 2003-2006 vindt plaats in het kader van het nieuwe Basisakkoord.


8.

Centrum voor de Amateurkunsten

Informatie: P. Coenen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 92
e-mail:
pgpm.coenen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben op basis van het door het Centrum voor de Amateurkunsten voorgelegde ondernemingsplan 2002-2006 besloten in te stemmen met de verdere realisatie van het Centrum voor de Amateurkunsten.


9.

Vrijwaring aansprakelijkheid oude werkgevers bij overdrachten naar het Huis van de Zorg

Informatie: C. Selen-Verdellen, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 10
e-mail:
chm.verdellen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten middels inliggende brief te berichten aan de Vereniging PCL dat in het hypothetische geval dat het Huis van de Zorg de aansprakelijkheid zoals bedoeld in het BW niet kan of wil dragen, de Provincie er voor zorgt draagt dat de regulier beschikbare subsidies voor het Huis en de deelnemende organisaties worden aangewend om de oude werkgevers in staat te stellen aan hun verplichtingen te voldoen.


10.

Extensivering grondgebonden melkveehouderij in Limburg

Informatie: P. Raeven, afdeling landelijke leefomgeving tel. (043) 389 75 10
e-mail:
phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een Plan van aanpak voor de bescherming van kwetsbare gebieden opgesteld dat tegelijkertijd tot structuurversterking van de melkveehouderij in Limburg leidt. Dit plan komt voort uit een Kabinetsstandpunt voor Extensivering Van de Melkveehouderij. Het plan is aangeboden aan de Minister van LNV met het verzoek om de benodigde middelen voor 2003 beschikbaar te stellen.


11.

Deelname Provincie Limburg aan Commissie Vrijwilligersbeleid VWS

Informatie: M. Potting, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 26
e-mail:
macj.potting@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat de Provincie Limburg deelneemt aan de pilots van de Commissie Vrijwilligersbeleid van het ministerie van VWS en daartoe met de Commissie Vrijwilligersbeleid een overeenkomst aangaat.


12.

Planprocedure voortgezet onderwijs 2002-2003

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten willen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen positief adviseren over de aanvraag van het Emmacollege te Heerlen om intrasectoraal onderwijs in de sectoren techniek en zorg te mogen aanbieden. Ook over de aanvraag van het DaCapo College te Sittard om te fuseren tot één vmbo-school willen Gedeputeerde Staten de Minister positief adviseren. Een definitief advies zal na eventuele reacties van betrokken scholen en gemeenten op het ontwerpadvies worden opgesteld.


13.

Nieuwbouw stichting Omroep Limburg (L1)

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 95
e-mail:
mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen voor een aanvullende bijdrage van 2.500.000,- te verstrekken in de kosten die verband houden met de nieuwbouw, zoals technische apparatuur en dergelijke, in het nieuwe kantoor- en studiogebouw van L1.


14.

Tussentijdse rapportage m.b.t. ambitie extra instroom zorgsector

Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 79 82
e-mail:
pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Om de uitvoeringstermijnen van de programmalijnen 'Aanval op de wachtlijsten' te kunnen gelijkschakelen, hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met het verzoek van de stichting Zorg aan Zet de uitvoeringstermijn van het project in het kader van de wachtlijstreductie te verlengen tot en met december 2003, onder voorbehoud van instemming door de Vaste Commissie voor Economische Zaken en Werkgelegenheid. Hierover zullen zij Provinciale Staten informeren tesamen met de tussenstand m.b.t. de ambitie extra instroom in de zorgsector.


15.

Gemeenschappelijke regeling provincies Gelderland Noord-Brabant en Limburg voor de uitvoering van Interreg IIIA Euregio Rijn-Waal (EZ
-cofinancieringsgelden)
Informatie:E. Janssen, afdeling Coördinatie Werk, Zorg en Cultuur tel. (043) 389 72 24
e-mail.
ewml.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten voorgesteld in te stemmen met een gemeenschappelijke regeling waarin de bevoegdheid om in Limburg subsidies te verlenen ten laste van het EZ-cofinancieringsbudget voor de Euregio Rijn-Waal, ter uitvoering van het Interreg IIIA-programma, wordt gedelegeerd aan Provinciale Staten van Gelderland.


16.

Reactie GS op brief VROM-Inspectie betreffende Veiligheidsrapport DSM

Informatie: J. Diphoorn, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 77 32
e-mail:
jm.diphoorn@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een reactie verstuurd op een brief van de VROM Inspectie, waarin conclusies worden verbonden aan het oordeel van GS over het Veiligheidsrapport van DSM.


17.

NV Industriebank LIOF - extra AVvA inzake wijziging van de statuten

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur & Toerisme tel. (043) 389 72 50
e-mail:
pme.habets@prvlimburg.nl

In een extra vergadering van de aandeelhouders van NV Industriebank LIOF wordt een voorstel tot wijziging van de statuten behandeld. Het betreft een aantal kleine aanpassingen met een strikt formeel karakter. Gedeputeerde Staten stemmen in met de voorgestelde wijziging van de statuten.


18.

Aankoop van een tweetal vrijstaande woningen t.b.v. project N280 Roermond

Informatie: E. Kuppens, afdeling Geov tel. (043) 389 7944
e-mail:
emj.kuppens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben beslotenin te stemmen met de aankoop van de twee woningen ten behoeve van het project N280 Roermond-Oost.


19.

Concept Masterplanning Bottleneck-Infra pakket 2003

Informatie:P. Driessen, afdeling Infra-Projecten tel. (043) 389 99 31
e-mail:
plm.driessen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de herziene masterplanning van het Bottleneck-Infra pakket 2003, versie 2.1, vastgesteld.


20.

Detachering overeenkomsten inzake Incodelta Zuid-Nederland

Informatie:P. Roufs, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 71 66
e-mail:
pmf.roufs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om drie detachering overeenkomsten ten behoeve van het project Incodelta Zuid-Nederland aan te gaan.Dit project is een samenwerkingsverband van de Provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat met als doel het mogelijk maken van een efficiënte en duurzame afhandeling van het goederenvervoer in Zuid-Nederland nu en in de toekomst.


21.

Ondertekening samenwerkings overeenkomst Interreg IIIb-project "HST-Platform"

Informatie:M. Onnen, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 74 18
email:
mek.onnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten zullen deelnemen aan het Interreg IIIb-project HST-Platform. De samenwerkingsovereenkomst hiervoor wordt binnenkort ondertekend. In het kader van dit project wordt gewerkt aan het verbeteren van het Europese netwerk van hogesnelheidstreinen.


22.

Uitnodiging Waalse en Vlaamse Regering tot bestuurlijk overleg over hoogwater

Informatie: D. van Nierop, afdeling Milieu- en Waterbeleid tel. (043) 389 75 64
e-mail:
dj.van.nierop@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de Waalse en Vlaamse Regeringen uitgenodigd voor overleg over de aanpak van de hoogwaterproblemen. Ook de Staatsecretaris voor Verkeer en Waterstaat is uitgenodigd.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 16-1-2003 16:08

Engels
Actueel - Besluiten - Besluitenlijst GS