Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2003 Perberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Jongen overleden na aanrijding

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag vond een ernstige aanrijding plaats waarbij een 8-jarige jongen om het leven kwam.

Omstreeks 15.15 uur reed een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Opheusden over de Zeldertsedreef. Ter hoogte van de Watersteeg stopte de chauffeur voor een fietser die via het kruisende fietspad de Zeldertsedreef overstak en trok vervolgens weer langzaam op. Op dat moment kwam de chauffeur in aanrijding met de 8-jarige jongen uit Amersfoort die hij kennelijk niet of te laat had gezien. Door de aanrijding was de jongen op slag dood.

Op het moment van de aanrijding waren veel ouders en kinderen op straat. De medewerkers van het bureau slachtofferhulp hebben ter plaatse de mensen opgevangen die getuige waren van de aanrijding. De emotionele chauffeur werd meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Agente gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Stichtse Rotonde raakte donderdagmorgen rond 08.15 uur een politieagente gewond.

Rond 08.00 uur kreeg de politie meldingen dat autos op de Stichtse rotonde van de weg waren geraakt, vermoedelijk door gladheid. De agenten waren snel ter plaatse en zagen vijf autos in de berm, waarvan twee een aanrijding hadden gehad. Op dat moment reed een 22-jarige automobiliste uit Bilthoven de rotonde op. Vermoedelijk door de gladheid verloor de bestuurster de macht over het stuur. De agente die het verkeer om de gestrande autos wilde regelen werd door de auto geschept en kwam in de berm terecht. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek de agente niets te hebben gebroken; zij kon daarna het ziekenhuis verlaten. De bestuurster is opgevangen door Slachtofferhulp.

OPLICHTING

AMERSFOORT- Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg is op dinsdag 14 januari een vreemde fax binnengekomen.

In de fax werd gevraagd om een donatie van 100 euro. Men zou dan een krantje ontvangen en de donatie zou naar een goed doel gaan. Navraag door de politie wees uit dat de adresgegevens niet klopten en dat het bedrijf ook niet ingeschreven staat bij de Kamer van koophandel. De politie vermoedt dat het hier gaat om poging oplichting.

De politie vraagt mensen die zon zelfde soort aanvraag om donatie ontvangen, contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid; 0900-8844