Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-01-2003
Vrijdagochtend 17 januari 2003
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot 18-1-03 08.00 uur

Auto te water
EMMER COMPASCUUM Donderdagavond tegen middernacht reed een 34-jarige automobilist uit deze plaats over de Eerste Groenedijk in de richting van de Middenweg. Aan het eind van de Groenedijk hoort een schrikhek te staan, zo wist deze bestuurder. Dat het hek eerder deze maand al was kapotgereden en nog niet gerepareerd wist hij niet. Gevolg was dat de man bij de Middenweg rechtdoor ging en in het water belandde. Hij bleef ongedeerd.

Nekklachten na kop-staartbotsing
BROEKHUIZEN Donderdagmiddag rond 17.30 uur is een 34-jarige vrouw uit Meppel gewond geraakt bij een ongeval tussen drie autos op de N375 tussen Ruinerwold en Meppel. Het ongeval ontstond door dat een 53-jarige automobilist uit Beilen voor de rotonde achter op de auto van een 46-jarige man uit Koekange botste. Deze reed op zijn beurt de vrouw uit Meppel aan. De laatste is met nekklachten naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.

Uit de auto geslingerd bij botsing
EMMER COMPASCUUM Donderdagavond omstreeks 20.30 uur is een man uit Emmer Compascuum, leeftijd onbekend, uit zijn auto geslingerd nadat hij op Kanaal A bij een inhaalactie uit de bocht was gevlogen. Hij is voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gebracht. De man haalde op Kanaal A een andere auto in met hoge snelheid en ging de bocht uit. Hij raakte een lichtmast en een ander bord. De bestuurder is via het rechterportierraam de auto uitgeslingerd. Door de aanrijding moesten omwonenden het enige tijd zonder elektriciteit stellen.

Woninginbraken
HOOGEVEEN Donderdag is ingebroken in een woning aan de Veenluydenstraat. De 32-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat het slot van de voordeur op de grond lag. Uit de woning is een geldbedrag gestolen. De inbraak is tussen 10.30 en 20.15 gepleegd. In de Lomanlaan is ingebroken in de woning van een 40-jarige man. Hij kwam rond 22.30 uur thuis en trof een ingetrapte voordeur aan. Uit zijn woning is een satellietdecoder gestolen.
ASSEN Aan de Haydnplaats overkwam een 25-jarige man hetzelfde. Hij kwam tegen 20.30 uur thuis en merkte dat een raam was opengebroken. Hij mist geld en sieraden.

Winkeldief opgepakt
EMMEN Donderdagochtend is een 27-jarige Emmenaar betrapt bij de diefstal van een reep chocola in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De man is aangehouden en, vanwege zijn agressieve gedrag, geboeid naar het bureau gebracht. Daar kreeg hij na verhoor een snelrechtdagvaarding.

Snelkraak
WESTERBORK Donderdagnacht tegen 4.15 uur is een ruit ingegooid van een winkel op het Gualtherie van Weezelplein. De dader heeft vervolgens een hoeveelheid rookartikelen uit de winkel gestolen.

Clubgebouw afgebrand
TWEEDE EXLOERMOND Donderdagnacht tegen 4.00 uur is brand uitgebroken in het clubgebouw van de Ijsvereniging aan het Zuiderdiep. De oorzaak is onbekend. Het gebouw brandde geheel af.

Mobiele hennepkwekerij aangetroffen
MEPPEL Donderdag trof de politie in een loods in de Loberingemaat een oplegger aan, waarin een professionele hennepkwekerij was ingericht. In de oplegger werden 540 planten aangetroffen. Onderzoek moet duidelijk maken wie de eigenaar is. De gehele oplegger is in beslag genomen en de inhoud is vernietigd. De hennepkwekerij werd ontdekt nadat naastgelegen bedrijven plotseling te maken kregen met stroomstoringen.