Gemeente Bellingwedde



---

MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE
---

Publicatie in het Streekblad op 15 januari 2003
Eenmalige Uitkering 2002

Ophalen Huisvuil

Grunniger Schriefwedstried 2003

Tweede Kamerverkiezingen 2003

Bouwen en Wonen

GEMEENTE BELLINGWEDDE EENMALIGE UITKERING 2002

Het gemeentebestuur van de gemeente Bellingwedde heeft besloten om voor het jaar 2002 een eenmalige uitkering (eindejaarsuitkering) te verstrekken aan de inwoners van de gemeente Bellingwedde die gedurende de afgelopen drie jaar beschikken over een minimum inkomen.

Wie komen hiervoor in aanmerking:

De alleenstaanden , eenoudergezinnen en gehuwden/samenwonenden die de Nederlandse nationaliteit bezitten en ingeschreven staan in het bevolkingsregister van de gemeente Bellingwedde of de Nederlandse nationaliteit niet bezitten maar tot permanente vestiging in Nederland zijn toegelaten door het bevoegde gezag hetgeen blijkt uit een registratie in het bevolkingsregister van de gemeente Bellingwedde.

Geen recht hebben:

De bewoners van het Asielzoekerscentrum (AZC) alsmede studenten die uit uitkering ontvangen in het kader van de Wet Studiefinanciering of Wet Tegemoetkoming studiekosten komen niet in aanmerking voor een eenmalige uitkering.

Inkomensgrens:

De uitkering zal worden verstrekt aan huishoudens die in de peilmaand november 2002 een netto inkomen hebben ontvangen welke niet hoger bedraagt van 110% van de toepasselijke bijstandsnorm. Dit betekend dat het totale inkomen per maand, exclusief vakantietoelage, niet hoger mag zijn dan;

jonger dan 65 jaar ouder dan 65 jaar

* Alleenstaanden

¤ 816,00 ¤ 864,00

* Eenoudegezinnen

¤ 1049,00 ¤ 1097,00

* gehuwden/samenwonende

¤ 1166,00 ¤ 1230,00

Vermogen:

Indien uw vermogen meer bedraagt dan onderstaande normen hebt u geen recht op de eindejaarsuitkering.

Voor een alleenstaande ¤ 4820,00
Voor een alleenstaande ouder of echtpaar ¤ 9640,00

Hoogte van de eenmalige uitkering:

* ¤83,00 voor een alleenstaande

* ¤107,00 voor een alleenstaande ouder

* ¤130,00 voor een echtpaar/samenwonenden
* ¤24,00 voor een ten laste komend kind

Cliënten van de afdeling Samenlevingszaken:

Aan personen die gedurende 3 jaar een minimum inkomen hebben ontvangen en over de maand november 2002 een periodieke uitkering ontvangen ter voorziening in de kosten van levensonderhoud, zal de eenmalige uitkering automatisch uitbetaald worden. Zij zullen een brief hiervan ontvangen en hoeven zelf niets te doen.

Aanvragen:

Alle andere huishoudens moeten de eenmalige uitkering zelf aanvragen. Dit geldt eveneens voor huishoudens die op een andere manier bekend zijn bij de afdeling Samenlevingszaken van de Gemeente Bellingwedde (bijv. participatiefonds).

Het aanvragen kan door het aanvraagformulier, volledig ingevuld, met bijgevoegde bewijsstukken en ondertekend aan de Gemeente Bellingwedde, afd. Samenlevingszaken, Postbus 18, 9698 ZG Wedde worden gestuurd of af te geven bij de afdeling Samenlevingszaken.

Aanvragen ingediend na 1 februari 2002 worden niet meer in behandeling genomen.

Informatie:

Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente (telefoon 0597-537100).

download hier het aanvraagformulier (Word 97 document)

OPHALEN HUISVUIL

I.v.m. het later deze maand verschijnen van de gemeentegids delen wij u alvast het navolgende mede:
Nieuw telefoonnummer voor het laten afhalen van grof vuil

0599-587256 van Ganzewinkel Ter Apel

Weekindeling voor het aanbieden van de containers:

week 3 13 t/m 17 januari grijze container
week 4 20 t/m 24 januari groene container
week 5 27 t/m 31 januari grijze container

WINTERDAGEN

Tijdens een vorstperiode adviseren wij u de container, ook de grijze, een paar dagen voor de ophaaldag op een vorstvrije plaats te zetten. Indien dit niet mogelijk is probeer dan door middel van een stomp voorwerp het afval vrij van de zijkanten te houden. Zet uw container zoals gebruikelijk pas op de ophaaldag aan de weg.

Gebruik geen zout of antivriesvloeistof!!!

En dan nog iets
. Prop uw in stukken geknipte kerstboom niet in de container. Hierdoor kan uw container niet worden geledigd.

GRUNNIGER SCHRIEFWEDSTRIED

Het ligt in de bedoeling om in 2003 opnieuw voor de inwoners een Grunneger Schrief-wedstried te organiseren. Als u een beetje in het Gronings kunt schrijven, een leuk verhaal, lied of gedicht, dan zouden wij het zeer op prijs stellen deze van u te ontvangen en wel vóór 3 maart 2003. U kunt uw inzending opsturen naar: Gemeente Bellingwedde, T.a.v. mw J. Mastenbroek, Afdeling Samenlevingszaken, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Zet u in de linkerbovenhoek van de enveloppe: 'Grunneger Schriefwedstried'. Ook kunt u uw inzending per e-mail sturen aan j.mastenbroek@bellingwedde.nl. Zet u dan in de onderwerpsbalk: Grunniger Schriefwedstried 2003 + uw eigen naam.

De binnengekomen werken zullen inhoudelijk worden beoordeeld door een deskundige jury en de winnaar/winnares krijgt uiteraard een mooie prijs. Schroomt u niet om mee te doen! Afgezien van het feit dat meedoen gewoon heel leuk is, blijven zo immers ook de verhalen van Oost-Groningen bewaard. Alle winnende verhalen, liederen en gedichten worden gebundeld in een speciaal nummer van Dicht-Erbij, het gemeentelijk informatieblad.

De regels zijn eenvoudig, namelijk:

* De keuze van het onderwerp is vrij;

* Er wordt niet te streng naar de spelling gekeken;
* De lengte van de inzending:
geschreven: maximaal 3xA4
getypt: maximaal 2x A4;

* per persoon één inzending (óf verhaal óf gedicht);
* Er zijn twee leeftijdscategorieën:
categorie tot 18 jaar
categorie 18 jaar en ouder;

* De wedstrijd staat open voor alle ingezetenen c.q. oud-ingezetenen.

Vergeet niet bij uw inzending uw naam, adres, woonplaats en leeftijd te vermelden, zeker ook als u uw inzending via e-mail verstuurd. Wij wensen u veel succes! De prijsuitreiking vindt plaats op 26 maart 2003 om 16.00 uur. De plaats van de prijsuitreiking wordt nog nader bekend gemaakt.

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 2003

De oproepingskaart voor de komende Tweede Kamerverkiezing (op 22 januari a.s.) heeft u omstreeks 6 januari ontvangen. Op de dag waarop de kandidatenlijsten door de politieke groeperingen moesten worden ingeleverd (10 december 2002) is ook het kiezersregister vastgesteld. Dit register heet officieel het register van kiesgerechtigde ingezetenen. Het kiezersregister bevat alle kiezers die op de dag van de stemming gerechtigd zijn hun stem uit te brengen. De dag van kandidaatstelling is bepalend voor de plaats waar u mag gaan stemmen. Vanuit het kiezersregister worden de oproepingskaarten voor de stemming vervaardigd. Uiterlijk 14 dagen voor de stemming moet u in het bezit zijn van een oproepingskaart. Indien u deze nog niet hebt ontvangen kunt u zich wenden tot het bureau bevolking van Burgerzaken. Op de dag van de stemming hebt u tussen 07.30 uur en 21.00 uur de gelegenheid uw stem uit te brengen.

Stembureaus

U kunt uw stem uitbrengen in het stembureau welke is vermeld op uw oproepingskaart. De stembureaus in de gemeente Bellingwedde zijn:

stemdistrict 1: Streekmuseum in Bellingwolde
stemdistrict 2: AZC De Grenshof in Bellingwolde stemdistrict 3: Brandweerkazerne in Bellingwolde stemdistrict 4: buurthuis de Brug in Bellingwolde stemdistrict 5: Kerkje in Oudeschans
stemdistrict 6: Buurthuis 't Ganzenust in Vriescheloo| stemdistrict 7: Dorpshuis De Wenakker in Veelerveen stemdistrict 8: Verzorgingstehuis De Blanckenbörg in Blijham stemdistrict 9: C.B.S. De Loopplank in Blijham
stemdistrict 10: Gemeentehuis in Wedde
stemdistrict 11: Dorpshuis Het Oude Wapen in Blijham

Machtigen

Bent u zelf op de dag van de stemming niet in de gelegenheid uw stem uit te brengen, dan hebt u de mogelijkheid om iemand als gemachtigde aan te wijzen. U kunt ook een zogenaamde onderhandse machtiging verstrekken. Op de achterzijde van de oproepingskaart is een ruimte gecreëerd om een ander te machtigen uw stem uit te brengen. De gemachtigde moet een kiezer zijn die in hetzelfde stembureau zijn of haar stem moet uitbrengen. U heeft de gemeente hiervoor niet nodig. Een gemachtigde mag maximaal 2 machtigingen aannemen en moet de stem(men) uitbrengen gelijktijdig met de eigen stem.

Kiezerspas

Bent u wel in de gelegenheid uw stem uit te brengen, maar u kunt dat niet doen in het stembureau dat vermeld staat op uw oproepingskaart dan kunt u uw oproepingskaart laten omzetten in een zogenaamde 'kiezerspas'. U kunt dit doen tot uiterlijk op 17 januari a.s. bij het bureau Burgerzaken van deze gemeente. U moet dan wel uw oproepingskaart meenemen. Na omzetting van de oproepingskaart kunt u in iedere willekeurige gemeente van Nederland uw stem uitbrengen.

Procedure bij het stemmen

Op de dag van de verkiezing is het stembureau open van 07.30-21.00 uur. In het stemlokaal is een uittreksel van het kiezersregister aanwezig waarin uw gegevens vermeld staan. U overhandigt uw oproepingskaart aan de voorzitter van het stembureau. Na controle aan de hand van het kiezersregister ontvangt u een volgnummer. Met het volgnummer gaat u naar de stemmachine. U geeft aldaar het volgnummer af en de stemmachine wordt vrijgegeven voor het uitbrengen van uw stem (druk op naam van uw kandidaat en druk op de rode stemknop).
BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 19 december 2002 en 10 januari 2003 de volgende bouw-, sloopaanvragen, meldingen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Gronddiep 39, voor het oprichten van een woning.
* Bellingwolde, Gronddiep 43, voor het oprichten van een woning met garage.

* Bellingwolde, Hoofdweg 113, voor het veranderen van een horecapand.

* Bellingwolde, Hoofdweg 162, voor het veranderen van lichtreclame.
* Bellingwolde, Molenlaan 11, voor het oprichten van een woning met garage/paardenstal.

* Bellingwolde, Reidersingel 1 t/m 19 (kop Kerkweg), voor het oprichten van 10 koopappartementen.

* Bellingwolde, Vonkslaan 39, voor het oprichten van een schuur.
* Blijham, Hoofdweg 5, voor het oprichten van een carport.
* Blijham, Oosteinde 54, voor het oprichten van een opslagloods.
* Blijham, Winschoterweg 2, voor het oprichten van een ligboxenstal.
* Oudeschans, 2e Kwartierstraat 1, voor het oprichten van een woning.

* Vriescheloo, Dorpsstraat 106, voor het oprichten van een werktuigenberging.

* Vriescheloo, Scheidingslaan 8, voor het wijzigen van een afgegeven bouwvergunning voor het oprichten van een woning.
* Wedde, Lageweg 37, voor het vergroten van een woning.
Aanvragen sloopvergunningen:

* Bellingwolde, Molenlaan 11, voor het slopen van een woning.
* Bellingwolde, Vonkslaan 9, voor het slopen van een woning.
* Blijham, Tweekarspelenweg 12, voor het slopen van een woning.
* Blijham, Winschoterweg 2, voor het slopen van een opslagloods.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.
Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

Op 2 januari 2003:

* Bellingwolde, Hoofdweg 238, voor het oprichten van een hekwerk.
* Bellingwolde, Kanaaldijk Westzijde 1a, voor het slopen van een fietsenstalling.

* Bellingwolde, Reiderlandstraat 20, voor het vergroten van een woning.

* Bellingwolde, Vonkslaan 9, voor het oprichten van een woning.
* Blijham, Hoofdweg 208, voor het wijzigen van een woning.
* Veelerveen, Bovenvenneweg 21, voor het vergroten van een woning.
* Veelerveen, Veelerveensterweg 35, voor het oprichten van een berging.

* Wedde, Esweg 8, voor het oprichten van een garage/berging.
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.