Erasmus Universiteit Rotterdam

17 januari 2003

Nieuwe postacademische opleiding van start

Master in migratie- en integratiestudies

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen gaat vrijdag 17 januari 2003 de nieuwe masteropleiding migratie- en integratiestudies van start. Het doel van deze anderhalf jaar durende opleiding is de deelnemers op academisch niveau inzicht te bieden in processen van migratie, integratie en het verschijnsel van de multiculturaliteit. De studie is bestemd voor personen die in de beroepspraktijk er dagelijks mee te maken krijgen.

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met vragen die voortvloeien uit de groeiende etnische diversiteit van de samenleving, als burger maar ook in de beroepspraktijk. Natuurlijk moet deze diversiteit niet per definitie worden geproblematiseerd, maar toch rijst in veel gevallen de vraag hoe te handelen. Welk gedrag kan men wel en niet van elkaar accepteren? Hoe ontwikkelen interetnische verhoudingen zich over de tijd? Verminderen de maatschappelijke achterstanden op den duur, of dreigt vorming van een etnische 'onderklasse'? Deze en andere vragen komen aan de orde in de nieuwe masteropleiding migratie- en integratiestudies.

De wetenschappelijke coördinatie van de opleiding is in handen van prof.dr. H.B. Entzinger, hoogleraar Migratie- en integratiestudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de verschillende modules treden vooraanstaande wetenschappers op, zoals prof.dr. J. Veenman (Economische sociologie), prof.dr. G.B.M. Engbersen (Algemene sociologie) en prof.dr. J.P.L. Burgers ( Algemene sociologie). De opleiding wordt georganiseerd door Erasmus Plus BV .

Noot voor de pers:
Info: bij Erasmus Plus, tel (010) 408 1839
E-mail: info@erasmusplus.eur.nl
Zie ook: www.erasmusplus.nl

INLINE]