Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 17 januari 2003

Dagelijkse berichten

Muntendam: beroving
Een 22-jarige vrouw uit Muntendam is donderdagavond beroofd aan de Nieuweweg in haar woonplaats. De vrouw had geld gepind en toen ze dat wilde opbergen werd ze door een onbekende aan heur haar getrokken. Tevens werd geprobeerd haar het net gepinde geld af te pakken. De vrouw wist het geld echter vast te houden. De vermoedelijk twee daders gingen er vandoor. Ze wisten de vrouw één bankbiljet af te pakken. Het slachtoffer raakte niet gewond. Ze probeerde door hard te schreeuwen aandacht te trekken. Op haar geschreeuw kwam een onbekend gebleven vrouw af die kort met het slachtoffer heeft gesproken. De politie stelt een onderzoek in en is daarbij onder andere op zoek naar de onbekend gebleven vrouw . Deze vrouw wordt verzocht zich te melden bij de politie in Veendam, telefoonnummer: 0900 8844 (lokaal tarief)

Snelheidscontroles: donderdag

Hoogezand:
Abraham Kuypersingel: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 250 voertuigen, overtredingen: 18, hoogst gemeten: 99 km. Tijdens deze controle kregen tevens 15 mensen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel

Toornwerd:
Onderdendamsterweg: Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 305 voertuigen, overtredingen: 41: hoogst gemeten: 104 km

Middelstum:
Eemshavenweg: Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 217 voertuigen, overtredingen: 12, hoogst gemeten: 130 km

Muntendam:
Rijksweg N33: Limiet 100 km per uur, gecontroleerd: 1612 voertuigen, overtredingen: 34, hoogst gemeten: 142 km

Midwolde: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond een 41-jarige automobilist uit de gemeente Noordenveld aangehouden op de Oude Postweg in Midwolde. De man reed slingerend in zijn bestelauto en bleek bij een controle door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.75 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met dagvaardingen heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Oostwold gemeente Scheemda: gewonde bij ongeval Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Zuiderringdijk in Oostwold, gemeente Scheemda is donderdagochtend een 44-jarige automobilist uit Midwolda gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van Winschoten en verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De man belandde met de auto in de berm en botste tegen een boom. De auto kwam tenslotte in een sloot tot stilstand. De bestuurder, die alleen in de auto zat, liep borst- en heupletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: inbraak in bedrijfsautos
Woensdagnacht werd ingebroken in twee autos van een bedrijf aan het Boven Oosterdiep in Veendam. Van beide autos werd een ruit vernield. Uit de wagens werden één autoradio en twee navigatiesystemen gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Appingedam: poging beroving kind
Een onbekend gebleven man heeft woensdagmiddag in de Dijkstraat in Appingedam geprobeerd een 12-jarig meisje uit Appingedam te beroven. Het kind bevond zich in de Dijkstraat, nabij de Damkade toen ze plotseling door haar belager werd beetgepakt. De man dreigde met een mes en eiste geld van het kind. Die wist zich los te rukken en te vluchten. Ook de dader ging er zonder buit vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: inbreker verwond bewoner
Bewoners van een woning aan de Wibenaheerd werden donderdagnacht wakker van geluiden in hun woning. Er bleken twee inbrekers in de woning te zijn. De 39-jarige bewoner raakte slaags met de indringer en raakte daarbij gewond aan het hoofd. Agenten die gealarmeerd werden konden in de omgeving een 38-jarige verdachte aanhouden die hard bij de woning wegliep. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn hoofdwond. De politie heeft de verdachte ingesloten en is een onderzoek gestart.

Groningen: mishandeling in bus
De politie heeft donderdagavond een 31-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige jongen uit Oldehove. Beide mannen zaten vanaf de Grote Markt in de bus en de 31-jarige Stadjer stoorde zich aan het mobiel bellen van zijn mede passagier. Deze reageerde niet op de kritiek waarop de Stadjer de jongen begon te mishandelen. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen en werd met zijn hoofd tegen een stang geduwd. De buschauffeur bracht de bus tot stilstand een waarschuwde de politie. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor. De jongen uit Oldehove is voor het opgelopen hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: beveiligingsmedewerker houdt autokraker aan Een beveiligingsmedewerker zag donderdagmiddag in de Schoolstraat dat een 32-jarige Groninger een autoradio uit een auto wegnam. Hij kon de man in bedwang houden. De politie arresteerde de autokraker en bracht de radio aan de rechtmatige eigenaar terug. De verdachte die zich veelvuldig schuldig maakt aan dit soort strafbare feiten is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man probeert in de breken
Een 33-jarige man uit Hoogezand probeerde donderdagmiddag door een ruit in te gooien van een woning aan de Nassaustraat in te breken in het pand. Ook probeerde hij met een kei een autoruit in te slaan. Dit werd gezien door getuigen die de politie waarschuwden. Op basis van het signalement kon de man in de omgeving worden aangehouden. De man was zwaar onder invloed en is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: wildplasser op de bon
Een 20-jarige man uit Garrelsweer ( die aanvankelijk zijn personalia niet wilde opgeven) kreeg donderdagnacht in de Peperstraat een bon omdat hij in het openbaar stond te urineren. Zijn 22-jarige plaatsgenoot bemoeide zich luidkeels met de aanhouding en werd gesommeerd weg te gaan. Hij voldeed daar niet aan en begon de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Met een proces-verbaal op zak werd hij in vrijheid gesteld.

Groningen: bromfietser zwaar onder invloed
Agenten zagen donderdagnacht een 31-jarige bromfietser uit Groningen slingerend rijden over de Herman Colleniusstraat. Hij werd staande gehouden en onderging de alcoholtest. De man was zwaar onder invloed want hij blies een promillage van 2.15. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: agressieve man in supermarkt
De politie hield donderdagmiddag een 33-jarige Stadjer aan die in een supermarkt aan het Wielewaalplein in gevecht was geraakt met een andere klant. De man wilde voordringen bij de kassa en werd terechtgewezen door de caissière Hierop begon hij de vrouw uit te schelden en een andere klant in de winkel gewezen op zijn onheuse gedrag. Dit liep uit op een handgemeen waarna de Stadjet naar buiten ging. Daar werd hij door de politie aangehouden. De verdachte verzette zich zeer heftig tegen zijn aanhouding en uiteindelijk moest pepperspray worden ingezet om de man onder controle te houden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding op Stationsweg
Een 20-jarige voetganger uit Winschoten werd donderdagochtend op de Stationsweg aangereden door een bus. De Winschoter kwam ten val en is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man verklaarde zelf dat hij zonder goed te hebben uitgekeken de rijbaan was overgestoken en daarbij de bus niet te hebben gezien. De bus maakte nog een noodstop maar kon een aanrijding niet voorkomen.

Groningen: hennepplantage ontdekt
Een sterke weedlucht deed de politie donderdagochtend besluiten een kijkje te nemen in een loods aan de Helperwestsingel. In de loods bleek een gedeelte in gebruik als een hennepplantage Er stonden ruim driehonderd planten die al van hun toppen waren ontdaan. Verder was er een droogruimte en een hashpers aanwezig. De plantage met alle toebehoren werd ontmanteld. Een 54-jarige Stadjer die de loods huurde werd aangehouden en gehoord over de plantage. Na het afleggen van een verklaring werd hij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Hereweg en de Helperzoom werd donderdagochtend gecontroleerd op het voeren van de juiste fietsverlichting. Vijftig fietsers bleken de zaken niet in orde te hebben en kregen een bon. P het Heerdenpad werd donderdagavond gecontroleerd. Hier bleven elf (brom)fietsers in gebreke en kregen een bekeuring. Op de Ulgersmaweg werd donderdagavond op snelheid gecontroleerd. Van de 212 passerende voertuigen reden er 5 harder dan de limiet van 50 km per uur. De snelste overtreder reed 85 km per uur. Op de Sumatralaan werd een 21-jarige Groninger betrapt op het rijden zonder helm. De man wilde aanvankelijk zijn naam niet opgeven en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en verlet het politiebureau met meerdere bonnen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)