Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanrijdingen door gladheid
FLEVOLAND De onverwachtse gladheid heeft donderdagochtend problemen op de weg veroorzaakt. Vooral in de gemeenten Noordoostpolder en Dronten gleden automobilisten van de weg of konden niet meer op tijd tot stilstand komen. Op de Drontermeerdijk raakte een bestelauto door gladheid van de weg in het water. De drie inzittenden konden zelfstandig uit het voertuig komen en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. In Almere gingen vooral op het Spoorbaanpad veel fietsers en bromfietsers onderuit. Een 32-jarige bromfietsster en haar 12-jarige zoon vielen en zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Op de Slingerweg in Zeewolde raakte een auto van de weg en belandde op de kop in de sloot. De 36-jarige bestuurster uit Almere is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft de gemeenten en Rijkswaterstaat gevraagd extra te strooien.

Inbraak winkel
DRONTEN De politie heeft donderdagnacht drie mannen uit Utrecht van 17, 26 en 29 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak in een winkel aan Het Ruim. Na de inbraakmelding heeft de politie het centrum van Dronten afgezocht. Ze zagen een auto die zich verdacht gedroeg. Na een achtervolging tot in Biddinghuizen stapten de inzittenden uit en wisten te ontkomen. De auto is in beslag genomen. Kort daarna kon in Biddinghuizen drie inzittenden van een auto aangehouden worden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Ook deze auto is in beslag genomen. Het drietal is voor nader verhoor ingesloten. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of zij ook betrokken zijn geweest bij de inbraak bij de juwelier woensdagnacht. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of beschikt u over informatie die van belang kan zijn van het onderzoek en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact, telefoon: 0900-8844. De politie is in het bijzonder op zoek naar twee fietsende jonge vrouwen die tussen 02:30 en 02:45 vanuit het centrum richting de Fazantendreef reden. Zij zijn ter hoogte van de Lijzijde ingehaald door hardrijdende autos. Hun getuigenverklaring kan van groot belang zijn voor het politieonderzoek.

Valse melding bedreiging met vuurwapen
ALMERE Een 13-jarig meisje uit Almere deed donderdagavond melding dat zij in een woning aan het C. Van Eesterenplein door haar vader bedreigd zou zijn met een vuurwapen. Diverse eenheden van politie zetten de omgeving af en bereidden een aanhouding voor. Enkele uren later bleek dat het ging om een valse melding. De politie is samen met de ouders op zoek naar een oplossing om dit meisje te kunnen helpen.

Rijden onder invloed: 3,3 promille
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag op de Cinemadreef een 58-jarige automobiliste uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek dat ze een promillage had van 3,3 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag in De Marken en aan de Oorweg een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal zijn 239 voertuigen gecontroleerd. 93 bestuurders waren goed voor 263 bekeuringen, voornamelijk voor het niet dragen van een autogordel en het niet bij zich hebben van rijbewijs en autopapieren.

Aanhouding agressieve winkeldief
ALMERE Een 44-jarige Amsterdammer is donderdagmiddag in een winkel aan de Stadhuisstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Toen winkelpersoneel hem aansprak reageerde hij agressief en probeerde te ontkomen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Autobrand
LELYSTAD Op de rijksweg A6 is donderdagmiddag een auto uitgebrand. De 49-jarige bestuurder uit Almere hoorde opeens een knal en zag rook. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door een technisch mankement. De bestuurder bleef ongedeerd.

Aanrijdingen
SWIFTERBANT Een 46-jarige fietsster uit Swifterbant is donderdagmorgen op de Dahliastraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 45-jarige automobiliste uit Swifterbant zag haar over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster liep hierbij verwondingen op aan knie en hoofd en is in de huisartsenpost behandeld. ALMERE Een 29-jarige motorrijder uit Lelystad is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Grote Vaartweg. Een 25-jarige automobiliste uit Almere draaide vanaf de Bolderweg de Grote Vaartweg op en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Ambulancepersoneel heeft de motorrijder met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.