Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17 januari 2003

30 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG - Het politieteam Tilburg West heeft gistermiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Campenhoefdreef (50 km per uur) en de Beeklaan (30 km per uur). Aan de Campenhoefdreef vielen 21 bekeuringen. Er werden 122 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid aan deze weg was 68 kilometer per uur. Aan de Beeklaan gingen 9 weggebruikers op de bon. Hier passeerden 31 voertuigen de controlepost. De hoogst gemeten snelheid aan de Beeklaan bedroeg 62 kilometer per uur. Bij de snelheidscontrole maakten de agenten gebruik van de lasergun.

Pizzakoerier beroofd

TILBURG - Aan de Kruidenlaan is gisteravond rond de klok van acht uur een 16-jarige Tilburgse jongen, die pizzakoerier is, beroofd. Als de pizzakoerier aan de Kruidenlaan stopt om daar een bestelling af te geven wordt hij door drie nog onbekende jongens lastig gevallen bij de ingang van een flat. Tijdens deze confrontatie ziet een van de drie belagers kans om een zak met twee pizza`s weg te halen.

Tilburger beledigt agent

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten gisteravond rond kwart over acht een 27-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger beledigde bij een controle, naar aanleiding van foutief verkeersgedrag, een agent. Met twee bekeuringen op zak mocht de man weer naar huis.

Kortsluiting zet hennepkwekerij in de hens

TILBURG - Aan de Hasseltstraat brak gisteravond, even voor tien uur, brand uit in een schuur achter een woning. Als de Tilburgse brandweer de brand heeft geblust blijkt dat er in de schuur een hennepkwekerij stond die door de brand helemaal verloren is gegaan. Vermoed wordt dat kortsluiting de brand heeft veroorzaakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerij.

13 bekeuringen bij alcoholcontrole

TILBURG - Bij een alcoholcontrole die de politie van team Binnenstad heeft gehouden aan de Spoorlaan en de Schouwburgring vielen 18 bekeuringen. Bij deze controle hadden op de Spoorlaan 3 automobilisten te veel gedronken en aan de Schouwburgring waren er dat 10. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1.45. Vijf automobilisten kregen een geldboete van 190 euro mee naar huis. Vijf verdachten werden met een dagvaarding op zak weer naar huis gestuurd. Bij twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Een van de verdachten had helemaal geen rijbewijs. Aan de Spoorlaan controleerde de politie tussen gisteravond tien uur en vannacht halféén. De controlepost werd toen verplaatst naar de Schouwburgring. Daar controleerden de agenten van halftwee tot halfvijf. Aan de controle werkten 14 agenten uit het hele district Tilburg mee. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) nam van weggebruikers urine- of bloedproeven af. De SWOV doet onderzoek naar het gebruik van drugs in het verkeer. Medewerking aan dit onderzoek gebeurt op basis van vrijwilligheid. Naar schatting heeft de politie tijdens de alcoholcontrole ongeveer 400 blaasproeven afgenomen.

Inbrekers gaan met sigaretten en telefoonkaarten aan de haal

HILVARENBEEK - Aan de Gelderstraat werd vannacht ingebroken in een winkel. De inbrekers hebben met een trottoirtegel een glazen deur ingegooid. In de winkel sloegen zij een vitrinekast aan diggelen en namen daaruit sigaretten en telefoonkaarten weg.

Inbreker aangehouden
Diensthond Nero heeft prima neus

OISTERWIJK - Aan de Peperstraat hebben agenten vannacht om tien over halfvier een 50-jarige man uit Budel aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak aan de Canisiusstraat. Daar was hij de woning binnengekomen door via de brievenbus de voordeur te ontsluiten (in vakjargon wordt dit hengelen genoemd). De 37-jarige bewoner, die boven lag te slapen, was wakker geworden van geluid, stelde een onderzoek in zijn woning in en zag de inbreker nog net zijn woning uitvluchten, waarop de politie onmiddellijk werd gewaarschuwd. Als die ter plaatse komt wordt er met een politiehond een onderzoek in de omgeving ingesteld en Laro, zo heet de diensthond, bleek een goede neus voor inbrekers te hebben, want hij vond de man achter een boom aan de Peperstraat. De man bleek aan de beschrijving die de agenten hadden gekregen te voldoen en onder de jas van de inbreker vonden de agenten de hengel (een stuk ijzerdraad).

Bron: Carel Bouman