De Unie


GH Textiel: Concept CAO wijzigingsvoorstellen

17 januari 2003 - Hierbij ontvangt u dan in concept uw wijzigingsvoorstellen voor de komende CAO-onderhandelingen. Dit is het resultaat van uw meedenken, waarom in de eerdere ledenbrief van 6 december 2002 is gevraagd. Langs deze weg vragen wij nu om uw goedkeuring.

Het zijn maar beperkte voorstellen
Er is sprake van een beperkt voorstellenpakket. Maar grotendeels is dat misleidend. In uw voorstellen stellen wij de naleving van de eerder gemaakte afspraken aan de orde. En dit betreft vele onderwerpen. Het onderwerp overwerk is van een aantal kanten op ons af gekomen. Het reikt te ver om overwerkbetaling voor alle werknemers van toepassing te verklaren. Maar met velen van u hebben wij nu het idee dat van bepaalde groepen toch wel erg gemakkelijk die extra uurtjes worden verlangd. Wij willen proberen daar wat aan te doen. Daarom deze voorstellen.

Over de looptijd en de salarisparagraaf
Vele ontwikkelingen op politiek-, fiscaal- en financieel-economisch gebied maken het niet verstandig om op langere termijn afspraken te willen maken. Eigenlijk geldt dat voor alle partijen, aan beide zijden van de tafel. Daarom een voorstel voor de duur van 12 maanden. Een moeilijk onderhandelingspunt vormt de salarisparagraaf. Een aantal van u verwacht een hoge looneis. Gezien de stijgende kosten niet onbegrijpelijk. Maar in het kader van het zogeheten najaarsoverleg zijn er afspraken gemaakt. Die afspraken behelzen een bovengrens van 2,5% structureel. De onderhandelingsmarge zien wij overigens hooguit in het moment van de verhoging.

Graag uw reacties
Graag zien wij van eenieder van u een reactie. Uiteindelijk betreft het hier uw arbeidsvoorwaarden en zitten wij namens u aan de onderhandelingstafel.

Sowieso vragen wij u om ons uiterlijk op vrijdag 31 januari 2003 te laten weten of u met deze wijzigingsvoorstellen instemt.

Uw reactie kan per post (postbus 34, 2900 AA Capelle a/d IJssel), per telefax (010-4585377) en per e-mail (groothandel@unie.nl). In alle gevallen verzoeken wij u te vermelden: CAO Groothandel Textiel 2003.

Indien wij niets van u vernemen veronderstellen wij uw instemming. Maar nogmaals, liever hebben wij dat u ook in dat geval van u laat zien of horen!

De onderhandelingen
Momenteel zijn er nog geen vastgestelde onderhandelingsdata. Echter, de verwachting is dat deze in de tweede helft van februari zullen gaan aanvangen. Wij zullen u daarover blijven informeren. Maar houdt u ook onze Unie website in de gaten!

Met vriendelijke groet,

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel