Gemeente Tiel


Gemeente Tiel sluit verkoopovereenkomst over terrein Hertog Karellaan

De gemeente Tiel en de Stichting Volkshuisvesting Tiel (SVT) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het terrein aan de Hertog Karellaan, waar nu nog twee scholen staan. Enkele jaren geleden waren daar de De Wissel en de Cambier van Nootenschool gevestigd. Op het terrein komen vestigingen van de Roelant Berk- en Beukschool, Paedologisch Instituutschool en Jeugdhulpverlening. Stichting de Waarden is hiervan de koepelorganisatie en wordt dus de huurder van de SVT.

Behalve huisvesting voor De Waarden wil de SVT op het terrein, dat in totaal ruim 12.000 m2 is, ook woningen bouwen. De gemeente wil daaraan alle medewerking verlenen om het geheel exploitabel te maken.

De feitelijke overdracht vindt 1 augustus aanstaande plaats, waarna één van de scholen gesloopt wordt. In die school zijn nu nog tijdelijk gehuisvest: De Moespot, Kinderopvang Villa Kakelbont en EHBO. Al deze gebruikers zijn vanaf het begin op de hoogte van de eindigheid van hun verblijf per 1 augustus 2003. Op die plaats kan dan snel met de bouw van de nieuwe scholen worden begonnen.

Deze scholen en de ruimten voor de Jeugdhulpverlening zijn naar verwachting eind 2004 klaar. De Roelant Berk- en Beukschool en de Paedologische Instituutschool blijven tot die tijd in Tiel op hun oude locatie.

Decentralisatie
Enkele jaren geleden besloot de Provincie dat Jeugdhulpverlening gedecentraliseerd moest worden. Tiel kwam in beeld voor een deel van de Stichting De Waarden die in Nijmegen haar hoofdvestiging heeft. De decentralisatie in Tiel is ten behoeve van het gebied Rivierenland.