Gemeente Maassluis

17-1-2003

Schriftelijke vragen D66 over attractiepark in de Oranjebuitenpolder

De fractie van D66 heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Oranjebuitenpolder


1. Is het bij u bekend dat er plannen zijn om over vier jaar een groot attractiepark met een oppervlakte van 340.000 vierkante meter te realiseren in de, aan Maassluis grenzende, Oranjebuitenpolder.


2. Is het bij u bekend dat Hoek van Holland zich kandidaat heeft gesteld om in 2012 de tuinbouwtentoonstelling Floriade in deze Oranjebuitenpolder te organiseren, dit in relatie met het geplande grootschalige attractiepark.


3. Bent u het met D66 eens dat dit ongewenste ontwikkelingen zijn omdat de Oranjebuitenpolder zoveel mogelijk een groene open polder moet blijven en worden (zie ook uw collegeprogramma en het programma op hoofdzaken ) en een belangrijke functie als natuurgebied en stil recreatiegebied heeft voor de inwoners van Maassluis en haar omgeving.


4. Bent u het met D66 eens dat de wegen en de overige infrastructuur niet geschikt is voor zon groot attractiepark en dat de belasting van het wegverkeer op de A 20 nu al zo hoog is dat vele inwoners van Maassluis en ook van de overige aan de A20 grenzende gemeenten, te veel geluidsoverlast overlast en luchtverontreiniging ondervinden.


5. Welke invloed oefent u uit en welke maatregelen heeft u tot nu toe genomen en gaat u nemen om er voor te zorgen dat de Oranjebuitenpolder groen blijft en als groen natuurgebied nog verder ontwikkeld wordt. Heeft u al met Rotterdam, Hoek van Holland en de ons omringende gemeenten contact hierover gehad, uw mening laten horen en zo ja wat zijn de resultaten hiervan.


6. Bent u het met D66 eens dat onze inwoners onvoldoende invloed hebben en onvoldoende betrokken worden bij deze ongewenste ontwikkelingen en hierbij alsnog meer betrokken moeten worden. Bent u bereid om in overleg met de Stadsregio, Rotterdam en de omliggende gemeenten te pleiten dat de mening van de bevolking over deze plannen wordt gevraagd via een referendum.

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.