Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-01-2003
1e Persbericht van vrijdag 17 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na beroving
Vanmorgen om 02.55 uur zijn op het Wilhelminaplein twee mannen van 17 en 20 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, en een 20 jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht kort ervoor op de Kleine Berg een 26-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnaie te hebben beroofd. De portemonnaie werd in de directe omgeving teruggevonden en veilig gesteld. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur zwart, voorzien van het kenteken NP-LF-39, is donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur weggenomen van de Leostraat.

Eindhoven: Aantreffen hennepplantage na brand
Bij een woningbrand vanmorgen omstreeks 03.35 uur in een woning aan de St. Petrusstraat werd door de brandweer een hennepkwekerij met ruim 100 planten aangetroffen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De bewoners konden op eigen gelegenheid het pand verlaten en kregen onderdak bij de buren. Nadat de brand geblust was heeft men de hennepkwekerij ontmanteld. De hennepplanten zijn vernietigd en de bijbehorende apparatuur is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. Tegen de bewoner wordt proces verbaal opgemaakt.

Mariahout: Diefstal personenauto
Tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagmorgen 05.30 uur is er vanaf de Tuindersweg een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur groen, voorzien van het kenteken NX-LB-76, weggenomen.

Veldhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Oude Kerkstraat is tussen donderdagavond 20,00 uur en vrijdagmorgen 06,45 uur een personenauto, merk Mercedes Benz, type E300 D, kleur zwart, voorzien van het kenteken HN-FB-34, weggenomen

Eindhoven: Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
Vrijdagmorgen rond 0.35 uur ontdekten agenten bij toeval een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Gabriel Metsulaan in Eindhoven. De politie controleerde in die straat enkele mannen die zich daar verdacht ophielden. Toen de agenten de omgeving nader gingen bekijken zagen ze een bedrijfspand waarvan een ruit verwijderd was. In het pand troffen de agenten een grote hennepkwekerij aan, zelfs voorzien van alarm. Een groot deel van de planten was al geoogst. Er stonden nog ruim 1100 hennepplanten die geoogst konden worden. De nieuwe oogst en de restanten van de vorige oogst zijn in beslaggenomen en vernietigd. De benodigde apparatuur voor de kwekerij is inbeslaggenomen. De stroom werd door het energiebedrijf afgesloten, omdat daar mee was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar / huurder van het pand.

Eindhoven/ Nuenen: Verdachte inbraak cafetaria gepakt Vrijdagmorgen rond 6.20 uur is in de Sterrenlaan een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een cafetaria aan de Vincent van Goghstraat in Nuenen. Daar werd met en steen een ruit ingegooid en ging de dader er vandoor met een kassalade. Aan de hand van zijn signalement konden agenten de man even later aanhouden. Hij was in het bezit van behoorlijk wat kleingeld en een aantal koeken die vermoedelijk ui de cafetaria komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven/ Veldhoven: Gestolen bankpasjes
Donderdagmiddag rond 13.45 uur is door de politie een 39-jarige Ier aangehouden. De man werd door de politie Veldhoven aangehouden in het kader van de vreemdelingenwet. Tijdens het onderzoek werden door de agenten twee bankpasjes gevonden die van diefstal afkomstig waren. De man is ingesloten als verdacht van diefstal dan wel heling van die pasjes.

Eindhoven: Gestolen auto
Vrijdagmorgen tussen 06.00 uur en 07.00 uur is er vanaf de Durantestraat een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken TV-82-FN, weggenomen.

Helmond: Inbraak woning
Donderdag tussen 9.00 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Wethouder Ebbenlaan in Helmond. De inbreker brak en raam open. Er zijn een DVD-speler, diverse DVDs, een spelcomputer met bijbehorende spelletjes, sieraden en een foto - en filmcamera gestolen.