BouwNed


Gouda, 17 januari 2003
BouwNed managementgame gewonnen door team jong KVWS Het BouwNed Managementgame, dat onlangs voor de vijfde keer werd gespeeld, is dit jaar gewonnen door een team van Koninklijke Volker Wessels Stevin (KVWS). Het prijswinnende team ontving een bedrag van 1250 uit handen van de heer J.M. Bodewes, voorzitter van BouwNed.

Het BouwNed Managementgame is een bouwmanagement-simulatiespel dat landelijk wordt gespeeld door teams van maximaal vijf personen. Zij zijn afkomstig van Hogescholen, Technische Universiteiten en bouwondernemingen die zijn aangesloten bij BouwNed.

Doel van het managementgame is om jonge medewerkers van bouwbedrijven en studenten uit het bouwonderwijs kennis te laten maken met de verschillende aspecten van bedrijfsvoering. De teams vormen de bedrijfsleiding van een fictieve onderneming die met een aantal bouwproducten op verschillende markten actief is. Het spel wordt volledig per computer gespeeld, waarbij de resultaten tussentijds centraal worden berekend en gerapporteerd aan de deelnemers.

In oktober 2002 gingen de eerste rondes van start met in totaal 70 teams. Het aantal deelnemers blijft daarmee jaarlijks stijgen; vorig jaar was dit aantal nog 54. Er is gespeeld in verschillende rondes en periodes. Tien poulewinnaars, drie studententeams en zeven bedrijventeams, speelden op 16 januari jl. de finale.

De tweede prijs van het BouwNed Managementgame 2003 werd gewonnen door een team van Heijmans IBC. De derde prijs was voor een team van de Hogeschool van Utrecht.

Het BouwNed Managementgame werd voorheen georganiseerd door VGBouw, in juni 2002 opgegaan in BouwNed.