Gemeente Heerlen

Start bouw skatehal

Deze maand wordt gestart met de bouw van de nieuwe skatehal in sportcentrum Kaldeborn. De hal is inmiddels bouwklaar gemaakt. Er is een nieuwe betonnen vloer gestort en scheidingswanden zijn aangebracht. Ook het ontwerp voor de inrichting van de hal is goedgekeurd. De skatehal krijgt een aantal bijzondere skate-obstakels en wordt daarmee uniek in Limburg.

De hal is ontworpen door een technische werkgroep, die bestaat uit ervaren skaters/BMX-ers uit Heerlen. Het wordt dus een hal voor skaters, door skaters. In het ontwerp zijn een aantal belangrijke criteria meegenomen. Het moet een multifunctionele hal zijn, waar zowel skateboarders, inlineskaters als BMX-ers uit de voeten kunnen. De obstakels ofwel ramps moeten bovendien een uitdaging zijn voor elke skater, van beginner tot ervaren prof.

De ramps worden zelf gebouwd door de technische werkgroep. Ervaren skateparkbouwers uit Duitsland helpen een handje, waarmee de hal ook een euregionaal tintje krijgt. De ramps hebben verschillende hoogtes en stijlheden. Makkelijke obstakels worden afgewisseld door moeilijke. De kopse wanden zijn volgebouwd met quarterpipes, banks, grindblokken en ledges, waardoor er een grote mogelijkheid is om trucs te combineren. Op de eerste verdieping is een ontmoetingsruimte gevestigd, die uitkijkt over de hele hal.

Nog in het voorjaar open
De verwachting is dat de deuren in het voorjaar open gaan. In navolging van andere skatehallen in Nederland zullen er dan demonstraties, nationale en internationale wedstrijden en clinics (lesprogrammas) georganiseerd worden. De hal zal publiek uit de hele euregio gaan trekken. Het verloop van de bouwwerkzaamheden is te volgen op www.skatehal.heerlen.nl.

Met de komst van de unieke skatehal en door onder andere de binnenkort te openen fitness- & aerobicsafdeling verandert Kaldeborn van traditioneel tennis- en squascentrum tot mulifunctioneel sportcomplex.

Gemeente Heerlen, 16 januari 2003
Afdeling Communicatie
Maureen Bisscheroux, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl