Politie Midden- en West Brabant

Tilburger ontvoeren boekhouder naar bedrijf in Goirle

Tilburg, 17 januari 2003.

GOIRLE - Met de aanhouding van drie Tilburgse mannen (18 en 21 jaar oud) heeft de politie van team Leijdal, met assistentie van personeel van de districtsrecherche, klaarheid weten te brengen in de overval op een boekhouder. De 50-jarige Goirlenaar, die op het industrieterrein Tijvoort woont, werd op maandagavond 16 december jl. door de drie Tilburgers in zijn woning overvallen en onder bedreiging van een vuurwapen en een mes ontvoerd naar het bedrijf waar de boekhouder werkt. Dit bedrijf is ook op het industrieterrein Tijvoort gelegen. De boekhouder werd in zijn eigen auto door overvallers naar het bedrijf gebracht.

In het bedrijf moest de boekhouder onder bedreiging het alarm uitschakelen, de kluis openen en de overvallers geld meegeven. Na de overval vluchtten de overvallers weg met de auto van de Goirlenaar. Zij maakte bij de overval enkele duizenden euro`s buit.

De politie kreeg een vinger achter de overval omdat de boekhouder één van de verdachten herkende als een ex-werknemer van het bedrijf waar de overval werd gepleegd.

De verdachten zijn inmiddels voor de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris te Breda geleid.

Bron: Carel Bouman