Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Valburg, Politie lost overval pompstation op
Publicatiedatum: 17-01-2003

VALBURG - Op 24 augustus vond een gewapende overval plaats op een pompstation aan de Kerkstraat in Valburg. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld, wat heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Beiden, een 38-jarige man uit Almelo en een 31-jarige man uit Arnhem, hebben een bekennende verklaring afgelegd.

Op de avond van 24 augustus, omstreeks 18.45 uur, kwam een gemaskerde man de winkel van het pompstation in Valburg binnen. De winkelbediende, een 30-jarige vrouw uit Valburg, werd gedwongen geld af te staan onder dreiging van een vuurwapen. De man is er vervolgens vandoor gegaan. De vrouw heeft hem nog even geprobeerd te achtervolgen, maar hij is ontkomen in het Wethouder Timmermanpark.

Aanhouding verdachte van besturen vluchtauto
De recherche van het politiedistrict Rivierenland heeft direct een uitvoerig onderzoek ingesteld. Na de overval bleek de dader te zijn gevlucht in een auto, met bestuurder, die verderop in de straat stond geparkeerd. Ondermeer getuigenverklaringen over het kenteken van de auto hebben geleid naar de eerste verdachte, de 38-jarige man uit Almelo. De man heeft zich op 9 september gemeld op het politiebureau in Huissen, waar hij werd aangehouden. De man ontkende iedere betrokkenheid bij de overval en moest wegens gebrek aan bewijslast uiteindelijk op 2 oktober worden heengezonden.

Het politieonderzoek duurde onverminderd voort. Nieuwe informatie die bij de politie binnenkwam heeft tot de tweede aanhouding van deze zelfde verdachte geleid. De aanhouding vond plaats op 8 januari op het politiebureau in Arnhem, waarna de man in verzekering werd gesteld voor verhoor. Dit maal werd door de verdachte een bekennende verklaring afgelegd over het besturen van de vluchtauto na de overval op 24 augustus.

Aanhouding hoofdverdachte gewapende overval
Naast de verklaringen van de verdachte hebben getuigenverklaringen en andere onderzoeksgegevens geleid naar de hoofdverdachte in deze zaak. In samenwerking met de politie van Nijmegen, kon deze worden aangehouden op 18 september in een woning in Nijmegen. Na verhoor werd de Arnhemmer op 24 september heengezonden. Betrokkenheid bij de overval werd dat moment door de verdachte ontkend. Korte tijd daarna werd de Arnhemmer in Nijmegen aangehouden wegens verdenking van diefstallen en bedreiging in Nijmegen en werd vanuit de voorlopige hechtenis geplaatst in een verslavingscentrum. Tijdens verhoor van hem op 13 januari, bekende hij nu wel de gewapende overval te hebben gepleegd.

De politie beschouwt het onderzoek hiermee als afgesloten. Het dossier zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie dat zich verder over de zaak zal buigen.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
District Rivierenland
0316-368031

---