Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontrole
17-1-2003. Donderdagavond tussen 19.15 en 21.00 uur hield de politie een algemene verkeers- en verlichtingscontrole op de Kamperfoeliestraat ter hoogte van de Sneeuwbalstraat. Tijdens deze controle werden zowel auto´s als fietsers gecontroleerd. 24 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder, of met kapotte verlichting. Zeven automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en één voor het voeren van mistlichten. Nepvuurwapen gevonden
17-1-2003. Gisteren hield de politie bij een verkeerscontrole op de Troelstralaan een 20-jarige Amsterdammer aan, die een vuurwapen in zijn auto had liggen. Het wapen lag voor het grijpen. Onderzoek wees uit dat het om een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen ging. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Het wapen is in beslag genomen.


---

Vrouw valt uit raam
17-1-2003. Vanochtend viel een 79-jarige vrouw uit het raam van haar woning aan de Zwarteweg in Aalsmeer toen zij de ramen aan het lappen was. Personeel van de traumaheli rukte uit om het slachtoffer te stabiliseren. Daarna is zij met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd.
Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.

---

Winteroffensief woninginbraken
10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.