Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.10 uur) Vrijdag 17 januari 2003

Geleen, alcohol in het verkeer.

Tijdens een routinecontrole op de Rijksweg Zuid te Geleen, vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur, bleek een 27-jarige automobilist uit Geleen te diep in het glaasje te hebben gekeken. De politie nam van hem een blaastest af waarna de bestuurder meegenomen werd naar het politiebureau. De uitslag van zijn ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro en een rijverbod van 2 uren opgelegd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sweikhuizen. Woninginbraak.
Donderdag 16 januari 2003 heeft tussen 17.00 en 22.30 uur in een woning aan de Pascal Visschersstraat te Sweikhuizen een inbraak plaatsgevonden. Een deur aan de voorzijde van de woning bleek geforceerd te zijn en de woning werd doorzocht. Vermoedelijk aalleen een computer werd ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, gerold.
Een 30 jarige inwoonster van Sittard heeft donderdagmiddag 16 januari 2003 bij de politie aangifte gedaan dat zij het slachtoffer was geworden van een zakkenroller.
Lopende over de Markt heeft omstreeks 13.30 uur waarschijnlijk in de drukte de zakkenroller toegeslagen. Ongemerkt haalde deze uit de tas van het slachtoffer de beurs waarin 1500 euro aanwezig was. Het slachtoffer was net onderweg naar een reisbureau om een geboekte vakantiereis te gaan betalen.