Politie Hollands Midden

Datum: 17 januari 2003


Politie onderzoekt groot aantal autoinbraken Lisse
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een groot aantal autoinbraken in onder andere de wijk 'De Blinkert'. Vermoedelijk werden de inbraken gepleegd tussen zaterdag 11 en woensdag 15 januari. Door autoruiten in te slaan werden diverse goederen zoals audioapparatuur, CD's, een zaklantaarn, jassen weggenomen. In een aantal gevallen werden ook vernielingen in de auto's gepleegd. De politie heeft tot nu toe 35 aangiften opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).
De politie wijst erop dat het zichtbaar achterlaten van waardevolle goederen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. De politie heeft een aantal praktische en eenvoudige tips:
· Neem altijd alle spullen mee uit de auto;
· Berg niets onder stoelen op;
· Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
· Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

Steekpartij bij TV West Leiden
Naar aanleiding van een steekpartij bij de Morspoort op de vroege ochtend van 1 januari jl. zal de Politie Hollands Midden op woensdag 22 januari een opsporingsbericht uitzenden via de regionale omroep TV West. In de uitzending zal de politie een compositietekening tonen van een verdachte.
Omstreeks 06.30 uur werd een 21-jarige Leidenaar door een nog onbekende dader op meerdere plaatsen van het lichaam gestoken. Kort daarop voegde een tweede man zich bij de dader. Na de steekpartij zijn de twee mannen weggelopen in de richting van de Morsweg.
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Het opsporingsbericht wordt uitgezonden direct na het TV West Nieuws van 17.15 uur en van 18.20 uur en vervolgens ieder daaropvolgend uur.

Verkeersagressie Leiden
Een gebaar van een 42-jarige fietser uit Leiden naar de inzittenden van een op het fietspad geparkeerde pesonenauto liep uit op ruzie. De man fietste donderdag rond 17:30 uur over het fietspad van de Lammermarkt in de richting van de Langegracht toen de auto hem de doorgang passeerde. De man fietste om de auto heen en maakte een gebaar naar de bestuurder en zijn bijrijdster. Ter hoogte van de Nieuwe Mare blokkeerde dezelfde auto hem opnieuw de doorgang. De 27-jarige bestuurder en zijn bijrijdster wilden weten wat hij met dat gebaar bedoelde. Bij de ruzie zou de fietser door de automobilist in het gezicht geslagen zijn. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan. Meteen is de bestuurder uit Katwijk achterhaald om zijn kant van het verhaal te horen. De man verklaarde niet te hebben geslagen, maar te hebben geduwd. De politie zal het proces-verbaal aan de officier van justitie voorleggen.

Onder invloed Zoeterwoude-Rd
De politie heeft donderdagavond 16 januari om 22:15 uur een 39-jarige automobilist uit Biezenmortel (NBr) aangehouden. De man reed slingerend over de Hoge Rijndijk wat voor surveillerende agenten reden was de man te controleren. Nadat met de ademtester was vastgesteld dat de man onder invloed was, sloeg hij het apparaat uit handen van de agent. De man is aangehouden maar weigerde op het politiebureau mee te werken aan de vaststelling van het alcoholgehalte met behulp van een ademanalyse-apparaat. Het niet meewerken aan de vaststelling van het alcoholgehalte is een misdrijf. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen inlevering van zijn rijbewijs kan iemand met een wel geldig rijbewijs de bij het politiebureau gestalde auto meenemen. Op basis van het proces-verbaal zal de officier van justitie de straf bepalen.

Aanrijding Woubrugge
Bij een aanrijding op de Provincialeweg N207 zijn twee personen gewond geraakt. De aanrijding vond rond 08.10 uur op donderdag 16 januari plaats. Het verkeer reed op dat moment in een file. Een 19-jarige Gouwenaar merkte de filevorming te laat op en reed tegen de achterkant van de auto van een 31-jarige man uit Zierikzee aan. Deze botste hierop tegen de auto van een 50-jarige man uit Moordrecht, die op zijn beurt tegen een 31-jarige man uit Alphen a/d Rijn botste. De Gouwenaar is met een hoofdwond naar het Groenehartziekenhuis in Gouda gebracht en de man uit Zierikzee is met rug- en nekklachten naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Aanrijding Zevenhuizen
Bij een aanrijding op de Zuidplasweg zijn donderdag 16 januari op de Zuidplasweg vier auto's betrokken geweest. Een 35-jarige Alphense merkte de filevorming te laat op en botste tegen haar voorgangster, een 34-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze botste op haar beurt tegen een 53-jarige man uit Zoetermeer die weer tegen een 36-jarige man, eveneens uit Zoetermeer, botste. Een 53-jarige man uit Zoetermeer, die bij de eveneens 53-jarige man uit Zoetermeer in de auto zat, is met nekklachten overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Aanrijding Gouda
Op de Burgemeester Jamessingel heeft vrijdag 17 januari rond 06.05 uur een aanrijding tussen een 26-jarige motorrijder uit Stolwijk en een 54-jarige automobilist uit Gouda plaatsgevonden. De Gouwenaar reed over de Dreef en was gestopt bij de kruising met Burgemeester Jamessingel. Op een gegeven moment trok hij op en reed hierbij tegen de motorrijder aan die vanaf de Burgemeester Jamessingel kwam aanrijden. De motorrijder is met letsel aan arm en been naar het ziekenhuis gebracht.

Brandstichting Gouda
Twee 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn donderdag 16 januari rond 21.15 uur aangehouden op verdenking van brandstichting in een wachtruimte van het station van Gouda. De wachtruimte stond vol met rook en en een wand was door de vlammen zwartgeblakerd. Er raakte niemand gewond. De brandweer is ter plaatse geweest om de vlammen te doven.

Politie ontmantelt hennepkwekerij Gouda
De politie heeft op donderdag 16 januari in de middag een professionele hennepkwekerij in een bedrijfsruimte aan de Karnemelksloot ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een waterlekkage enkele dagen geleden. In het pand werd tijdens reparatie geconstateerd dat er vermoedelijk illegaal stroom werd afgetapt. De politie trof na onderzoek in twee ruimten een kwekerij aan met in totaal 3500 hennepplanten. De politie heeft de kwekerij ontmanteld. De goederen zoals koolstoffilters, assimulatielampen, ventilatoren, thermometers en de planten zullen worden vernietigd. De politie verwacht binnenkort aanhoudingen te verrichten.

Overvallers aangehouden Gouda
Rond middernacht is een 60-jarige man uit Gouda in zijn woning in Gouda-Noord overvallen. Een buurman waarschuwde de politie vanwege tumult in de woning naast hem. Toen de gearriveerde politieagenten met de sleutel van de buurman naar binnengingen troffen ze een vastgebonden man aan. In de woning hield de politie twee mannen; een 41-jarige en een 43-jarige Rotterdammer aan. De bewoner, die alleen thuis was, zou nadat er was aangebeld, zijn overrompeld door de mannen. Hij werd vastgebonden waarna de mannen geld eisten. De bewoner wist door schreeuwen de aandacht van zijn buurman te trekken die de politie waarschuwde.
De man heeft zijn belagers flink verzet geboden en liep daarbij lichte verwondingen op. De Goudse politie heeft de zaak in onderzoek.



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette