Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 17 januari 2003
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

District Noordwest-Twente:

Eenzijdig ongeval met letsel
03-006672
Wierden, Kerkhofstraat
Donderdag 16 januari omstreeks 10.00 uur
Een 18-jarige meisje uit Wierden sloeg met haar fiets vanaf een parkeerplaats linksaf de Kerkhofstraat in en kwam door de gladheid ten val. Het meisje liep hierbij diverse kneuzingen op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Rijden onder invloed
03-007122
Vroomshoop, Hammerstraat
Vrijdag 17 januari omstreeks 02.40 uur
Bij een controle bleek een 36-jarige automobilist uit Vroomshoop onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het bureau gaf een resultaat van 0,90 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens winkeldiefstal
03-006869/03-006203
Almelo, Vincent van Goghplein
Donderdag 16 januari omstreeks 15.10 uur
Een 38-jarige man uit Almelo werd aangehouden nadat hij door personeel van een winkel aan de Vincent van Goghplein was betrapt op diefstal van parfum. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij op woensdagmorgen 15 januari een medewerker van een bedrijf aan de Prinses Beatrixstraat verbaal bedreigd had. De medewerker deed hiervan aangifte. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De man werd na verhoor heengezonden.


Winkeldief opgepakt
03-007051
Rijssen, Enterstraat
Donderdag 16 januari omstreeks 20.15 uur
Een 17-jarige jongen uit Enter werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij het stelen van gereedschap ter waarde van ongeveer ¤ 26,-. De politie hield de verdachte aan. Na verhoor werd de jongen door zijn ouders opgehaald. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhoudingen wegens vernieling
03-007068
Almelo, Kloosterhofpad
Donderdag 16 januari omstreeks 20.55 uur
Er kwam een melding binnen dat een viertal jongeren zich vervelend gedroegen en met een bierfles een ruit van een pand aan het Kloosterhofpad hadden ingegooid. Politie ging naar genoemde locatie en trof het viertal aan. Omdat niet duidelijk was wie de vernieling had aangericht, werden alle vier verdachten aangehouden. Op het politiebureau bekenden twee van hen met een fles te hebben gegooid te weten een 19-jarige en 21-jarige Almeloer. Beide andere verdachten bleken niets met de vernieling van doen te hebben. Bij fouillering werd bij de 21-jarige verdachte een paar zakjes speed aangetroffen. Deze zijn voor nader onderzoek inbeslaggenomen.Alle vier werden na verhoor heengezonden. Tegen de 19- en 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens geweld met letsel
03-006848
Almelo, Rosa Luxemburgstraat
Donderdag 16 januari omstreeks 14.30 uur
Naar aanleiding van een melding gingen politieagenten naar bovengenoemde locatie. Daar bleek dat een 36-jarige man uit Almelo met zijn hond een kantoor was binnengegaan en het niet eens bleek te zijn met de gang van zaken. Hij had zich heel agressief gedragen richting een medewerker, een 27-jarige man uit Enschede. Laatstgenoemde verklaarde dat de 36-jarige hem niet alleen verbaal bedreigd had maar ook met de hondenriem geslagen had. De 27-jarige had hierdoor een hoofdwond opgelopen en pijn aan zijn rug en schouders. De politie hield de 36-jarige verdachte aan. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest geboeid naar het bureau worden overgebracht. Ook daar gedroeg hij zich agressief en gaf in eerste instantie een valse naam op. De man is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.Het 27-jarige slachtoffer werd door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mocht hij naar huis.


Midden- en Noordoost Twente:

Inbraak in bedrijf
03-007130
Hengelo, Wegtersweg
Vrijdag 17 januari tussen 02.45 en 03.00 uur
In een bedrijf aan de Wegtersweg werd ingebroken. De dader had een ruit ingegooid en was vervolgens door de ontstane opening naar binnen gestapt. Hierbij had hij zich licht verwond gezien de druppels bloed die aanwezig waren. Waarschijnlijk is de dader door het alarm geschrokken en er hoogstwaarschijnlijk in een auto vandoor gegaan. Onbekend is nog wat er is weggenomen.


Schennispleging
03-006962/03-006981
Hengelo, Stationsplein en Klaas de Rookstraat
Donderdagmiddag 16 januari
Twee 12-jarige meisjes uit Hengelo deden in aanwezigheid van hun ouders aangifte van openbare schennis. De meisjes fietsten rond 15.35 uur op het fietspad op de Klaas de Rookstraat nabij het bruggetje. Zij moesten wachten voor een fietser die van links uit de richting van de Deurningerstraat kwam aanfietsen. Hij fietste met lage snelheid voor hen langs terwijl hij zich hierbij aan het aftrekken was.Diezelfde middag rond 16.20 uur bevond een 16-jarig meisje uit Hengelo zich in de fietsenstalling bij het Stationsplein. Zij was haar fiets aan het zoeken toen er plotseling een man voor haar stond met zijn broek omlaag en bezig zich af te trekken. Ook dit meisje deed aangifte.De politie stelt een onderzoek in.


Verkeerscontrole
03-007049
Hengelo, Weideweg/Slachthuisweg
Donderdagmiddag 16 januari
Door de politie wordt regelmatig gecontroleerd op naleving van de gesloten verklaring Weideweg/Slachthuisweg. Ook gisterenmiddag werd een korte controle gehouden. Hierbij werden in totaal 12 processen-verbaal opgemaakt.


Proces-verbaal wegens opgeven valse naam
03-007128
Ambt Delden-Bornsestraat/Borne-Woolderweg
Donderdag 16 januari omstreeks 07.55 uur
Donderdagmorgen werd op het traject tussen Delden en Borne een jongen bekeurd omdat hij geen verlichting op zijn fiets voerde. Op het politiebureau werd duidelijk dat de jongen een valse naam opgegeven had. De politie stelde een onderzoek in en ontdekte de juiste gegevens van de jongen. Het ging om een 14-jarige jongen uit Delden. Ook wegens het opgeven van een valse naam werd hij bekeurd.


Verkeerscontrole
03-007048
Hengelo, Oldenzaalsestraat/Eikstraat
Donderdag 16 januari tussen 16.20 en 17.10 uur
Tussen bovengenoemde tijdstippen werd gecontroleerd op het rijden door rood licht. In totaal werden hiervoor 7 automobilisten bekeurd.