Gemeente Maastricht

Subsidie voor interculturele en mondiale projecten en activiteiten
---

Ook in 2003 bestaat er weer de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor interculturele en mondiale projecten of activiteiten.

Subsidie voor interculturele activiteiten
Voor interculturele activiteiten kan in 2003 een subsidie van maximaal 2500,- euro per project verkregen worden. De subsidie is bedoeld voor eenmalige kleinschalige activiteiten. In 2002 zijn bijvoorbeeld de volgende activiteiten gehonoreerd: een multicultureel kinderfeest en een ontmoetingsbijeenkomst tussen Koerdische en autochtone Maastrichtenaren.
De Commissie Integratie Allochtonen Maastricht (CIAM) adviseert het gemeentebestuur omtrent de goedkeuring van subsidieaanvragen. Aanvragen kunt u het gehele jaar door indienen en worden beoordeeld in de vergaderingen van de CIAM. Subsidie dient u via een speciaal formulier aan te vragen. Dit formulier kunt u downloaden of telefonisch dan wel per e-mail aanvragen bij mevrouw Gertie Stallenberg: (043) 350 31 33, gertie.stallenberg@maastricht.nl. Stuur het ingevulde formulier naar: CIAM, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht (t.a.v. mw. G. Stallenberg). Wilt u graag ondersteuning krijgen bij het aanvragen van deze subsidie, dan kunt u contact opnemen met de heer Ramazan Ekinci (Stichting Trajekt), Courtoisstraat 30, 6217 VT Maastricht, telefoon (043) 343 40 40 of e-mail: ramazan.ekinci@trajekt.nl.

Mondiale projecten en activiteiten
Het doel van het mondiaal beleid is mensen bewust te maken van mondiale ontwikkelingen en de invloed daarvan binnen de eigen leefomgeving. De gemeente stimuleert en ondersteunt mondiale initiatieven. Daarvoor is voor 2003 een budget gereserveerd van ongeveer 37.000,- euro dat als volgt is verdeeld:
1) 14.000,- euro voor bewustwordingsactiviteiten in Maastricht. Zo zijn er in 2002 bijvoorbeeld subsidies toegekend aan Stichting Rag week over een basisschool in Honduras, St. Jozefparochie over de vastenactie en Maya's in Guatamala, COC Zuid-Limburg en Amnesty over Oeganda. Ook deze subsidieaanvragen kunt u doorlopend indienen, maar wel binnen drie maanden voordat de activiteit plaatsvindt.
2) 23.000,- euro voor projecten in het buitenland, gekoppeld aan voorlichting in Maastricht.
In 2002 zijn subsidies toegekend aan onder meer: St.John of God Hospital in Ghana, Stichting Vangamarthy in India en Solidair Maluku in de Molukken. Deze subsidieaanvragen dienen vóór 1 maart 2003 ingediend te zijn bij: Gemeente Maastricht (t.a.v. mw. G. Stallenberg/dienst OCWS), Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

De subsidieformulieren voor mondiale projecten kunt u downloaden of aanvragen bij het Mondiaal Centrum (Suze Vaes, coördinator), Cortenstraat 4, 6211 HT Maastricht (tel: 3260881/e-mail: moc@antenna.nl). Subsidietoekenning is afhankelijk van het beschikbare budget, het aantal subsidieaanvragers en de mate waarin de aanvraag aan de subsidiecriteria voldoet. De CMBM (Commissie Mondiaal Beleid Maastricht) adviseert de gemeente hierbij.

Download hier het formulier: Aanvraagfromulier subsidie Interculturele Activiteiten.doc

Voor nadere algemene informatie: mevrouw Joan Beemer (afdeling Welzijn en Zorg), telefoon (043) 350 54 26 of joan.beemer@maastricht.nl.