Sun Microsystems maakt cijfers tweede kwartaal bekend

Amersfoort, 17 januari 2003 - Sun Microsystems heeft de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal fiscaal jaar 2003, dat eindigde op 29 december 2002. De omzet in dit kwartaal kwam uit op $ 2,915 miljard, een daling van zes procent in vergelijking met de $ 3,108 miljard van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale bruto marge als percentage van de omzet was 43,3%. Dit is een stijging van 6,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De resultaten van dit tweede kwartaal zijn vrijwel geheel het gevolg van éénmalige lasten als afschrijvingen van goodwill ($ 2,125 miljard) en herstructureringskosten ($ 357 miljoen). Zonder deze en andere éénmalige posten kwam het resultaat dit kwartaal uit op een winst van $ 10 miljoen, een verbetering ten opzichte van het netto verlies (exclusief bijzondere lasten) van $ 99 miljoen voor het tweede kwartaal een jaar eerder.

Ten opzichte van Sun's eerste kwartaal nam de omzet met $ 168 miljoen toe, een stijging van 6%. Ook de bruto marge kwam 2,1% hoger uit.

Steve McGowan, Sun's Chief Financial Officer en Executive Vice-President Corporate Resources: "Ondanks de moeilijke marktomstandigheden zijn we blij dat de omzet vergeleken met vorig kwartaal weer wat gegroeid is, dat we de marge hebben weten te verhogen, de operationele kosten hebben weten te verlagen en een positieve cash flow hebben behaald. Daarbij is onze balanspositie sterk met ruim $ 5 miljard in kas."

Voor het volledige persbericht: http://www.sun.com/smi/Press/sunflash/2003-01/sunflash.20030116.1.html

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network Is The Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.