Dienstenbond CNV

CAO-onderhandelingen bij Dixons van start
17-01-2003

Op 27 januari a.s. start het CAO-overleg bi j Dixons. Onderstaand de concept voorstellen aan de werkgever Leden kunnen reageren op deze voorstellen, zodat deze afgestemd kunnen worden op hun wensen.

Looptijd
Voorgesteld wordt een looptijd van 1 jaar, te weten van 1 februari 2003 tot 1 februari 2004.

Loonsverhoging
Per 1 februari 2003 wordt een loonsverhoging voorgesteld van 2,5% voor de salarisschalen en de feitelijk betaalde salarissen.

'Afhelpkwartiertje'
In de CAO is nu in artikel 11.4 opgenomen dat geen overwerkvergoeding wordt betaald voor arbeid onmiddellijk aansluitend op de normale arbeidstijd voor het afhelpen van een klant, mits niet langer dan een kwartier.
Voorgesteld wordt de tijd die daadwerkelijk benodigd is om een klant af te helpen na de dagelijkse arbeidstijd vanaf de eerste minuut wordt uitbetaald.

Wet Arbeid en Zorg
De tekst in artikel 15 van de CAO dient te worden aangepast op wettelijke veranderingen.

Loondoorbetaling en inhouding vakantiedagen bij ziekte In artikel 16 van de CAO is geregeld dat bij iedere ziekmelding over iedere eerste ziektedag maximaal 70% van het salaris wordt betaald. Voorgesteld wordt ook bij de eerste ziektedag 100% door te betalen.

Verder wordt met ingang van de derde ziekmelding in een vakantiejaar één (vakantie)dag voor eigen rekening ingehouden met een maximum van 4 per jaar. Dit dient niet te gelden voor chronisch zieken.

Wet Verbetering Poortwachter
Er dient een loondoorbetalingsverplichting te gelden van 100% in geval de werkgever naar mening van het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWv) onvoldoende inspanning heeft gepleegd om de zieke werknemer te reïntegreren en op grond daarvan de toekenning van een WAO-uitkering aan werknemer wordt geweigerd.

Kinderopvang
Gedurende het overleg dienen hieromtrent concrete afspraken te worden gemaakt.

CAO à la carte
Het invoeren van een spaarsysteem zal als voorstel worden ingebracht. CAO Electro Technische Detailhandel (ETD). Tijdens de looptijd van deze CAO kan worden bezien of aansluiting bij de CAO Electro Technische Detailhandel (ETD) tot de mogelijkheden behoort.

Reageren
Leden hebben een reactieformulier ontvangen. Tot 21 januari kan dit worden geretourneerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Karin Baelemans.