Dienstenbond CNV

Wegener hoopvol over financiële situatie
17-01-2003

Wegener heeft op verzoek van CNV Media een toelichting gegeven op haar financiële situatie. De situatie van Wegener blijkt zorgwekkend, maar is volgens de Raad van Bestuur op dit moment niet zodanig dat kernactiviteiten moeten worden afgestoten. Wegener is van mening dat met de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen naast de doorvoering van standaardisatie binnen het gehele bedrijf de financiële situatie de komende jaren zal verbeteren.

CNV Media heeft op 10 december 2002 het overleg over het Sociaal Beleidsplan afgebroken. Wegener had verslechteringsvoorstellen gedaan en CNV Media heeft zich daarop op het standpunt gesteld zich eerst te willen verdiepen in de situatie waarin Wegener verkeert, en inzicht te verkrijgen in de financiële situatie van Wegener. Op maandag 13 januari jongstleden heeft de Raad van Bestuur van Wegener aan CNV Media een toelichting gegeven op haar financiële situatie. De Raad van Bestuur stelde dat het momenteel zowel binnen als buiten winter is, maar met de maatregelen die zij heeft genomen (bezuinigingen en standaardisatie) de komende jaren in financiële zin de kou weer uit de lucht wordt gehaald. CNV Media heeft Wegener gevraagd of er een verband is tussen de huidige financiële situatie en de overname van de VNU-bedrijven. Enerzijds valt niet door Wegener te ontkennen dat dat verband er is en het geleende geld voor de overname drukt op de financiële situatie van Wegener. Anderzijds stelt de Raad van Bestuur dat er door de overname schaalvoordelen zijn behaald die enkele tientallen miljoenen euros hebben opgeleverd. In ieder geval zal de komende periode de advertentieverkoop moeten gaan toenemen en de kosten worden beperkt om in een financieel stabielere situatie terecht te komen.

CNV Media zal naar aanleiding van deze financiële toelichting door Wegener na overleg met de Centrale Ondernemingsraad haar standpunt bepalen inzake het al dan niet doorgaan met de onderhandelingen over een Sociaal Beleidsplan en de wijze waarop. Indien u daar een mening over heeft vernemen wij die graag van u. Wij zullen u natuurlijk op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Jeroen Warnaar.