Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-01-2003
Politieberichten van 17/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Donderdag omstreeks 13.15 uur werd op de Wilgenstraat een 49-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw werd verdacht van diefstallen en berovingen bij vooral oudere mensen. Deze vonden vooral de afgelopen twee weken plaats. De verdachte kwam meestal met een smoesje de woning binnen. Eenmaal binnen nam de verdachte in een onbewaakt ogenblik verschillende goederen (meestal geld) weg. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De politie verdenkt haar van meerdere zaken en is nog volop met het onderzoek bezig.

IJlst: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een negental auto`s, die geparkeerd stonden in de omgeving van de Sikko Tjaerdemalaan, Jonker Rispensstraat en de Bockmastraat. Men kwam binnen door verbreking van het portier of vernieling van een ruit. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek eb vraagt eventuele getuigen om zich te melden op telefoon 0900 8844.

Dronrijp: truck in brand
Vanmorgen omstreeks 05.10 uur kwam er een melding binnen dat op de vluchtstrook van de Rijksweg A31 onder Dronrijp een vrachtwagencombinatie in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een truck door nog onbekende oorzaak in de brand was gevlogen. De chauffeur, een 53-jarige inwoner van Emmen, zag op een gegeven moment iets branden tussen de truck en de oplegger en zette de combinatie aan de kant. Binnen no time stond de truck in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust, doch kon niet voorkomen dat de truck uitbrandde. De oplegger, geladen met broodproducten (waren nu wel erg bruin gebakken) kon gedeeltelijk behouden worden, doch liep aanzienlijke schade op. De combinatie moest worden weggetakeld, De chauffeur bleef ongedeerd.

Joure: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtswei. Het glas in een toegangsdeur werd vernield. In het kantoor werd uit een bureaulade een geldkistje gehaald, dat ter plaatse werd opengebroken. Het aanwezige geld (een paar honderd euro) werd meegenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 43-jarige inwoner van Oudehaske, heeft aangifte gerdaan.

Leeuwarden: aanrijding lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 08.20 uur vond op de Zuidergrachtswal een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De personenauto, bestuurd door een 46-jarige inwoner van Stroobos, reed in de richting van het Zuiderplein en verleende geen voorrang aan een fietser, die over het fietspad, komende uit de richting van Schrans, het Zuiderplein naderde. De fietser, 40-jarige inwoner van Leeuwarden, raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer naar huis.

Stiens: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 07.35 uur vond op de kruising Bredyk Juckemaleane een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fiets. De fietsster, een 15-jarige inwoonster van Stiens, kwam vanaf de Juckemaleane en verleende op de kruising van deze weg met de Bredyk geen voorrang aan de vrachtwagen, die werd bestuurd door een 35-jarige inwoner van IJsselmuiden. De fietsster werd gewond (vermoedelijk inwendig letsel)en is overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: brand woning
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Hanenburg. Ter plaatse bleek dat de bewoners, een 31-jarige man en een 21-jarige vrouw, de woning reeds hadden verlaten. Zij hadden nog getracht de brand, die in de woonkamer was ontstaan, te blussen. Vermoedelijk is de brand bij de tv, die op stand-by stond, begonnen. De brandweer heeft het vuur geblust. De woning liep forse roet- en rookschade op, evenals de woning van de buren. De bewoners werden met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het MCL-Zuid. Door de dierenambulance werden twee blauwtongvaranen uit de woning in veiligheid gebracht.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272