Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (HP 13.15) Vrijdag 17 januari 2003

Heerlen, 12e aanhouding in onderzoek Divisie Regionale Recherche. Vrijdagmorgen 17 januari 2003 heeft het onderzoeksteam van de Divisie Regionale recherche in Heerlen, welke op 14 januari 2003 elf aanhoudingen verrichtte, een 42 jarige inwoner van Geleen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het plegen van misdrijven van de Opiumwetgeving en de Wet Wapens en Munitie. Vandaag worden de tien in verzekering gestelde verdachten voorgeleid aan de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris. Een elfde verdachte werd op de dag waarop hij werd aangehouden, 14 januari 2003, ook weer in vrijheid gesteld.

Heerlen, rijden onder invloed.
Een 27 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdagmorgen 17 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Ondanks een rijverbod werd hij korte tijd later weer rijdend in zijn auto aangetroffen.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd omstreeks 02.15 uur bij een routinecontrole op de Schaesbergerweg te Heerlen vastgesteld. De bestuurder bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. De ademanalyse wees daar een uitslag aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij hij tevens een rijverbod voor de tijdsduur van 6 uur opgelegd kreeg. Daarna kon hij het politiebureau weer verlaten.
Twintig minuten later werd de automobilist opnieuw rijdend aangetroffen in zijn auto. Ondanks de goede raad die hij had gekregen om zijn auto te laten staan was hij opnieuw gaan rijden. Wederom werd aan het politiebureau tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De inwoner van Kerkrade zal zich op korte termijnbij de Officier van Justitie moeten verantwoorden in het kader van snelrecht.

Heerlen, aangehouden wegens belediging.
Een 31 jarige inwoner van Kerkrade werd donderdagavond 16 januari 2003 door de politie aangehouden nadat hij verkeersovertredingen pleegde en na aangesproken te zijn de politie beledigde.
Kort voor middernacht zag een politiepatrouille een automobilist het Pancratiusplein te Heerlen oprijden in strijd met een geslotenverklaring. De automobilist parkeerde zijn auto met vier wielen op het trottoir en wilde daarna weglopen. Hij werd aangesproken door de politieagenten en hem werd een proces-verbaal aangezegd. Daarvan was de bestuurder in het geheel niet gediend waarop hij behoorlijk verbaal van leer trok. Allerlei verwensingen en beledigingen schreeuwde hij aan het adres van de politieagenten. Deze waren daar niet van gediend en de automobilist werd aangehouden. Aan het politiebureau werd van hem nog een ademanalyse afgenomen, maar de uitslag bleek net onder het wettelijk maximum te zijn. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt wegens de gepleegde verkeersovertredingen en wegens het uitten van de beledigingen. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Vaals, winkeldiefstal.
Een 16 jarige inwoner van Aken is donderdagavond 16 januari 2003 in een supermarkt aan de Kerkstraat te Vaals op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal.
De Akenaar ontvreemdde in de winkel een flesje after shave en een blikje Red Bull samen. Daarmee verliet hij de winkel echter het alarm van de anti diefstalbeveiliging trad inwerking. Daarop controleerde het personeel de inwoner van Aken en bleek de diefstal. De gewaarschuwde politie heeft de Akenaar meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Landgraaf, woninginbraak.
Donderdagavond 16 januari 2003 heeft in een woning aan de Hoofdstraat te Landgraaf een inbraak plaatsgevonden. De bewoner hoorde omstreeks 19.00 uur op de bovenetage van de woning gestommel welke hij niet thuis kon brengen. Hij riep naar boven en ging poolshoogte nemen. De trap op lopend hoorde hij snel weglopen voetstappen op het platte dak buiten. Een raam bleek geforceerd te zijn. Een gewaarschuwde buurman zag de vermoedelijke verdachte nog vanuit de tuin weglopen in de richting van de Stationsstraat maar raakte het spoor bijster. Uit de woning bleek een juwelenkistje met inhoud te zijn ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Kerkrade, rijden onder invloed.
Een 26 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdagmorgen 17 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Omstreeks 01.30 uur zag een politiepatrouille een automobilist met hoge snelheid over de Kaalheidersteenweg te Kerkrade rijden. Uiteindelijk kon op de Brugmolenweg de automobilist gecontroleerd worden. Bij het eerste contact bleek de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.5 en 1.6 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 59 jarige inwoner van Vaals onderging vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur hetzelfde lot. Hij werd op de Rijksweg in Lemiers door een politiepatrouille gecontroleerd omdat hij slingerend reed. De reden bleek al vlug. Bij het aanspreken van de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Zowel de alcoholblaastest als de ademanalyse gaven beiden aan dat er alcohol in het spel was. Het alcoholpromillage bedroeg bijna 0.9 promille. Tegen de inwoner van Vaals werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende nog 3 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.