Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.20 uur) Vrijdag 17 januari 2003

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.

Een 67 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 16 januari 2003 bij een verkeersongeval op de Malbergsingel vrij ernstig gewond geraakt.
De inwoner van Maastricht reed kort voor 20.00 uur op zijn fiets over de Malbergsingel komende uit de richting van Pottenberg en rijdende in de richting van het winkelcentrum. Een 43 jarige automobilist uit Maastricht die vanaf de Reaalruwe de Malbergsingel opreed had de naderende fietser in het geheel niet gezien waarop een aanrijding volgde. Vrij ernstig gewond aan hoofd, been en heup werd het slachtoffer door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis waar het slachtoffer opgenomen werd. De politie stelt een verder onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Maastricht, inbraak.
Donderdag 16 januari 2003 heeft in een woning aan de Burgemeester Bauduinstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoners hadden kort na 17.00 uur de woning verlaten en sloten alles deugdelijk af. Bij hun thuiskomst 20.30 uur bleken zij de woning niet mee binnen te kunnen. Nadien bleek deze door de inbreker van binnenuit afgesloten te zijn. Aan de achterzijde bleek een schuifpui op grove wijze geforceerd te zijn waardoor de toegang tot de woning verkregen werd. De woning werd geheel doorzocht waarbij twee computerconfiguraties met alle toebehoren, een geldbedrag van enkele honderden euros en een fiets werden gestolen. Van de inbraak werd inmiddels bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, jeugdigen met vuurwerk aangetroffen. De politie werd donderdagmiddag 16 januari 2003 kort na 16.00 uur naar het Bellomontedomein ontboden omdat daar jeugdigen in een speeltuintje met vuurwerk naar kleine kinderen hadden gegooid. Gesproken met de klager en in het bezit van een signalement van de vuurwerkgooiers trof de politie op het Linaeusdomein twee 14 jarige jongens aan die toegaven het vuurwerk gegooid te hebben. Zij bleken nog ruim 100 vuurpijltjes, kanonslagen en jumping jacks in hun bezit te hebben. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen een cursus van het bureau Halt moeten gaan volgen.
Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Valkenburg, hennepkwekerij in woning aangetroffen. Donderdagmorgen 16 januari 2003 heeft de politie in een woning aan de Nieuweweg te Valkenburg een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
De politie stelde het onderzoek in de betreffende woning in naar aanleiding van klachten over de stank van hennepgeur. Voorzien van een machtiging in afwezigheid van de bewoner werd het onderzoek in de woning ingesteld. Op een slaapkamer werd een ingerichte hennepkwekerij aangetroffen die uit 90 hennepplanten bestond. De henneplanten werden beschenen door zes groeilampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan alsmede groeimiddelen, transformatoren, een tijdschakelaar en hygrometers. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner zal proces-verbaal opgemaakt worden. De officier van Justitie legde de verdachte een boete op van 950 euro.

Maastricht, tas met drugs aangetroffen.
Donderdagavond 16 januari 2003 heeft een onbekend gebleven man tijdens zijn vlucht voor de politie een sporttas achtergelaten waar xtc-tabletten, cocaïne en heroïne inzaten. De waarde van de aangetroffen drugs wordt geschat op een kleine 10.000 euro. Een politiepatrouille wilde donderdagavond omstreeks 22.45 uur op de van Hasseltkade te Maastricht een man controleren die met een sporttas in zijn handen liep. De politie sprak de man aan, maar nog voordat de politie uit de auto was gestapt zette deze het open een lopen. De man probeerde in de Havezathe te ontkomen. Hij dreigde gepakt te zullen worden en gooide op dat moment de sporttas weg. Daarna wist hij toch te ontkoken. Bij een controle van de inhoud van de sporttas werden bijna 1000 xtc-tabletten, ruim 60 gram heroïne en 175 gram cocaïne aangetroffen, samen goed voor een straatwaarde van een kleine 10.000 euro.
De politie heeft de partij drugs in beslag genomen. Mogelijk dat het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht nog tot het bekend worden van de identiteit van de drugskoerier kan leiden.