GREEN VALLEY B.V.

Green Valley trekt Venture Capital aan voor groeiplan

Green Valley trekt Venture Capital aan voor ambitieuze groeiplannen GREEN VALLEY

Delft, januari 2003. Green Valley, leverancier van software voor e-Government portalen, heeft recentelijk een investering rondgemaakt met Venture Capital bedrijven Synergia en Tri-Art. Tegen de algemene economische trend in heeft Green Valley over 2002 een uitzonderlijke groei in omzet en een goed bedrijfsresultaat gerealiseerd. De investering biedt het bedrijf mogelijkheden om haar marktpositie verder te versterken.

Hoe het bedrijf, tegen de algemene trend in, een forse groei heeft kunnen realiseren wordt toegelicht door oprichter Rens Boogerd: Nog voor de economische malaise hebben we een aantal strategische keuzes gemaakt. Nu er sprake is van tegenwind plukken we hiervan de vruchten. De markt is immers niet verdwenen maar veranderd. Marktgerichtheid, focus en kwaliteit van de organisatie, haar processen, producten en specialisten zijn nu heel belangrijk. Green Valley levert een op maat toegesneden oplossing, die zich met name onderscheidt op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en eenvoud in combinatie met zeer geavanceerde technologie, lage cost of ownership en efficiënte implementatie. Klanten herkennen dit en kiezen nu, meer dan in het verleden, voor die kwaliteit. Dit heeft er toe geleid dat het Delftse bedrijf onlangs bekend kon maken dat de omzet in 2002 verdubbeld is ten opzichte van het vorige jaar en dat ook de winst fors is toegenomen.

Het afronden van een investering is in de huidige markt op zich al uniek. Investeringsmaatschappijen zijn momenteel erg terughoudend. zegt Michiel Riedijk, medeoprichter van Green Valley. De investering is gedaan door participatiemaatschappijen Synergia Capital Partners B.V. en Tri-Art. Leo Schenk, directeur van Synergia, licht de investering toe: Synergia heeft Green Valley onderzocht, inclusief een uitgebreide technology-scan. Green Valley doorstond de analyse glansrijk. Wij investeren hiermee in een bedrijf dat ook in een economisch minder gunstige periode een flinke groeipotentie heeft. Over het waarom van de investeringen vertelt Schenk: Synergia heeft een investering gedaan die Green Valley in staat stelt de sterke marktpositie die zij al heeft opgebouwd te verstevigen en nieuwe markten te betreden. Er is behoefte aan extra capaciteit om het product verder uit te bereiden, meer projecten te kunnen uitleveren en de verkoop te intensiveren. Met de participatie van Synergia en Tri-Art kunnen deze investeringen worden gedaan.

Green Valley is gespecialiseerd in e-government en heeft een groot marktaandeel in de markt voor frontoffice-oplossingen voor de (lokale) overheid. Enkele van haar klanten zijn de gemeente Delft, gemeente Roosendaal, gemeente Rotterdam en de gemeente Nieuwegein. Enkele referenties buiten de lokale overheid zijn de softwarehuis PTS, O Neill, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en Advocatennetwerk Danthas. Op basis van Discovery Server, de software van Green Valley die een geïntegreerde oplossing voor zowel intra-, extra- als internet mogelijk maakt, wordt een oplossing geboden die een breed draagvlak in de organisatie vindt en bovendien eenvoudig te beheren is.

Trefwoorden: content management; kennismanagement, web intake; RIS; BIS; productencatalogus; e-Government; Green Valley; Discovery Server; E-loket; formulieren; Synergia, Tri-Art.