Politie Zaanstreek-waterland

14:21 16-JAN-03
LOC: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
Gewonden na aanrijding met boom
Een 59-jarige automobilist uit Amsterdam en zijn 3-jarige kleinzoon uit Zaandam werden naar ziekenhuis De Heel gebracht na een aanrijding met een boom. Het kind werd ter observatie opgenomen. De bestuurder kwam er met een hoofdwond vanaf. Een eveneens in de auto aanwezige hond werd door de dierenambulance naar het asiel gebracht. De aanrijding gebeurde, toen de Amsterdammer in de bocht ter hoogte van het Kolonelsdiep een stoeprand raakte en de macht over het stuur verloor. Na een andere stoeprand te hebben geraakt kwam de auto tegen een boom tot stilstand. Het voertuig liep zware schade op. De automobilist bleek alcoholhoudende drank te hebben gebruikt. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

15:45 16-JAN-03
LOC: PURMEREND, KRUISING N244 MET DE SALVADOR ALLENDELAAN Nekletsel na kop-staart aanrijding
Een 35-jarige automobilist uit Volendam werd met nekletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een kop-staart aanrijding. De Volendammer kwam uit de richting van de A7 en wilde iets uit zijn dashboardkastje pakken. Daarom zag hij de file bij de kruising met de Allendelaan te laat en reed achter op een stilstaande auto. Deze werd daarop tegen de daarvoor staande auto geduwd.

16:29 16-JAN-03
LOC: WORMERVEER, STATIONSSTRAAT
Eetpiraat slaat weer toe
De inmiddels bij de politie bekende 58-jarige eetpiraat uit Zaandam had zich tegoed gedaan in een restaurant aan de Stationsstraat. Omdat hij beweerde geen geld bij zich te hebben werd de politie gewaarschuwd. De agenten vroegen een legitimatie, waarop de man een papier toonde waaruit bleek, dat hij op 13 januari voor hetzelfde feit door de politie in Noord Holland Noord was aangehouden. Ook nu werd de verdachte aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal wegens flessentrekkerij opgemaakt. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

18:02 16-JAN-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, N244
Brandweer schiet paard te hulp
De brandweer heeft een paard in een vrachtwagen uit haar benarde positie bevrijd. Tijdens het vervoer was de merrie Mrs Ed met beide achterbenen over een tussenschot geraakt en in een ongelukkige positie terechtgekomen. De bestuurster durfde daarop niet verder te rijden en riep de hulp in van de politie. Een dierenarts diende het paard een kalmeringsmiddel toe, waarna de brandweer het tussenschot kon verwijderen. Het dier heeft van het voorval geen nadelige gevolgen ondervonden.

18:31 16-JAN-03
LOC: WORMERVEER, OUDE BLAAUWWEG
Insluipers stelen apparatuur uit een bedrijf
Aan het eind van de middag zagen drie insluipers kans o.a. twee laptops, drie flatscreens, een computer en een beamer te stelen uit een bedrijf. De mannen werden gesnapt toen zij met de flatscreens het bedrijfspand wilden verlaten. Een personeelslid probeerde de mannen tegen te houden, maar toen één van hen aan een maat om een mes vroeg, heeft hij de mannen laten gaan. Na controle in het bedrijf bleken de mannen die middag al eerder apparatuur te hebben weggehaald. De toegang tot het bedrijf is beveiligd. Het is nog onbekend hoe de daders binnen hebben kunnen komen.

11:04 17-JAN-03
LOC: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT
Auto gestolen
In de afgelopen nacht werd een auto gestolen. Het betreft een witte Volvo, type Amazone met het kenteken DL-87-85. De auto is voorzien van een classic verstralers, een sportuitlaat en sportvelgen.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Postbus 400
1544 ZG Zaandijk
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-170103

15:30-17:30 15/16-JAN-03
WATERLAND, DIVERSE LOCATIES
Weinig hardrijders op 80-km wegen
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag en donderdag snelheidscontroles op verschillende 80-km-wegen in Waterland. Op de 247 in Katwoude, Middelie en Broek in Waterland en de N244 in de Middenbeemster bleek het merendeel van de weggebruikers zich keurig aan de maximumsnelheid te houden. Op allebei de wegen lag het overtredingspercentage rond de één procent. Het aantal overtredingen was donderdagmiddag het laagst in Broek in Waterland. Van de 980 gecontroleerde voertuigen werden er slechts zes op de foto gezet (0,6%). Ook op de Schermerhornerweg in de Noordbeemster was het aantal hardrijders donderdag aan het einde van de middag laag. Slechts één op de honderd bestuurders trapte het gaspedaal te ver in. Op alle plaatsen werden hoogste snelheden gemeten van 100 tot 105 km per uur. Een automobilist die donderdagochtend met een snelheid van 107 km per uur over de Middenweg in de Middenbeemster reed, werd ter plekke bekeurd. Tussen elf en twaalf uur werden op de Middenweg nog eens elf bestuurders aan de kant gezet omdat zij geen autogordel droegen. Laatstgenoemden ontvingen allen een boete van ¤ 40, 00. Ten slotte werd in Den Ilp nog een snelheidcontrole gehouden. Slechts twintig voertuigen passeerden de camera, zes deden dat een snelheid van meer dan vijftig km per uur en werden op de foto gezet.

08:00-11:00 15-JAN-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246) 15:20-17:45 15-JAN-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246) Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer werd woensdagochtend een snelheid gemeten van 140 km per uur. Op het gedeelte waar 100 km per uur gereden mag worden, reed vijf procent van alle bestuurders te hard. Woensdagmiddag vond opnieuw een controle plaats op de N246, dit keer op het 80-km-gedeelte in Assendelft. In Assendelft was het percentage hardrijders iets lager, namelijk vier procent

ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM/GUISWEG Hardrijders in Zaandijk
Donderdagmiddag werden twee snelheidscontroles gehouden in Zaandijk. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd tussen halfvier en halfzes gecontroleerd en op de Guisweg stond de radarauto tussen drie uur en halfzes in de middenberm geparkeerd. Het percentage overtredingen was het hoogst op de Guisweg. Dertien procent van alle weggebruikers hield zich niet aan de snelheid. Op de Provincialeweg reed nog geen twee procent van alle bestuurders te hard. Op de Guisweg werd een hoogste snelheid van 97 km per uur gemeten en op de Provincialeweg 100 km per uur. Op beide locaties gold een maximumsnelheid van 70 km per uur.

14:35-15:20
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Twee keer zo hard als toegestaan
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd donderdag een tweetal snelheidscontroles gehouden. Om drie uur werd een één uurdurende snelheidscontrole gehouden op het gedeelte waar 50 km per uur is toegestaan. Bij deze controle werd gebruik gemaakt van een lasergun. Hardrijders werden aan de kant gezet en ontvingen ter plekke een boete. Eén bestuurder reed bijna twee keer zo hard als toegestaan (99 km per uur) en het scheelde dan ook weinig of deze automobilist had zijn rijbewijs in moeten leveren (bij een snelheidsoverschrijding vanaf 50 km per uur). Op het 70km per uurgedeelte werden de snelheden met behulp van een radarauto gemeten. Twee procent van alle passanten reed te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur.

Vooraankondiging snelheidscontroles
Volgende week zullen snelheidscontroles gehouden worden op de projectwegen, oftewel de ongevalgevoelige wegen: In de Zaanstreek:

- N246 (Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen, Westzaan-Westgraftdijk)
- N203 (Provincialeweg Zaandam-Castricum)
- N515 (Provincialeweg, Leeghwaterweg)
In Purmerend/Waterland:

- N235 Jaagweg

- N247 Provincialeweg (Het Schouw-Den Hulk)
- N243 (Oosthuizen-Middenweg)

EINDE

---