Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Dankzij VWS-subsidies meer aandacht voor sport

Ruim tweehonderd gemeenten en dertig bonden maken gebruik van een subsidie van VWS om sport te promoten. Sport krijgt met name in de grote gemeenten steeds meer aandacht.

Ross spoort de kleinere gemeenten aan om ook gebruik te maken van de Breedtesportimpuls van VWS. Zij zou graag zien dat kleine gemeenten voor samenwerking met andere gemeenten kiezen. De brochure Samen Sterk die zij krijgen, moet hen daarbij stimuleren.

Gisteren presenteerde staatssecretaris Ross in Zwolle de evaluatie Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten en bonden. Gemeenten en sportbonden kunnen in het kader van de zogeheten breedtesportimpuls plannen indienen bij VWS. Zon plan moet gericht zijn op de verbetering van de sportinfrastructuur en het vergroten van de maatschappelijke betekenis van de sport. Na goedkeuring van een plan betaalt het ministerie de helft van de kosten. Voorbeelden zijn speciale sportprogrammas voor ouderen en gehandicapten, of de ondersteuning van de lokale sportvereniging bij ledenwerving en de professionalisering van vrijwilligers.

Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten en bonden in 2002 1. Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten en bonden in 2002 Rapport, 17-1-2003

Zie het originele bericht om (PDF) bestanden op te halen

Ross spoort kleinere gemeenten aan tot actief sportbeleid 2. Ross spoort kleinere gemeenten aan tot actief sportbeleid Persbericht, 16-1-2003