Gemeente Breda

Persberichten

17-01-2003

Wagemakerspark krijgt eigen naam

Het college van burgemeester en wethouders heeft de naam en schrijfwijze vastgesteld van het Wagemakerspark. Dit is het voormalig terrein van Teodur Powder Coating BV, voorheen Wagemakers & Zn. Lakfabrieken.

Het Wagemakerspark ligt tussen de la Reijweg en de Olympiastraat. Het is een nieuwbouwlocatie voor 180 woningen en 3000m² commerciële ruimte. De eerste van 68 woningen worden vanaf medio 2003 opgeleverd.

De naam Wagemakerspark verwijst naar de verf- en vernisfabriek die vroeger op het terrein was gevestigd. De oprichter was Johan Wagemakers; ook zijn zonen hadden later functies in het bedrijf. Zowel de oprichter als zijn zonen zijn al lang geleden overleden, maar de naam Wagemakers is nog steeds een begrip in Breda. De toevoeging 'park' verwijst naar de inrichting van het terrein die het karakter van een park heeft.

De toekomstige bewoners geven de voorkeur aan de naam Wagemakerspark. Dit geldt ook voor projectontwikkelaar Amstelland, die deze naam al als projectnaam gebruikt.

Het terrein is niet bereikbaar via de Generaal Maczekstraat. Een inrit ontsluit daar alleen de langzaamverkeersroute met enkele daaraan gelegen garages. De twee woningen aan deze inrit krijgen een huisnummering aan de Generaal Maczekstraat.

Breda, 17 januari 2003

Zie ook: www.wagemakerspark.nl (verschijnt in een nieuw venster).