Gemeente Ten Boer

Advertentie Noorderkrant 15 januari 2003

Aanlegvergunning
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om aan de familie Darneviel een aanlegvergunning te verlenen voor de sloop van de woning Hoofdweg 5 te Woltersum.
Het betreft hier een als karakteristiek aangegeven gebouw, ingevolge de bepalingen van het bestemmingsplan is het verboden om zonder een aanlegvergunning een dergelijk gebouw te slopen. De woning wordt gesloopt, ter plaatse zal een nieuwe woning worden gebouwd.
De aanvraag ligt vanaf 16 januari tot en met 12 februari a.s. ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.
Voor nadere informatie: mevrouw I. Zuidema, afdeling Ruimte, telefoon 050 3028842.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode is het volgende besluit genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunnning
, verleend door burgemeester en wethouders voor het:


- inbouw appartementen op de verdieping, H. Westerstraat 26, Ten Boer(18-12-02)

Degene van wie een belang bij vermeld besluit rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen. Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van een bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Bouw- en sloopaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouw- en sloopvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen: het oprichten van een woning, G.N. Schutterlaan 18, Thesinge (20-12); het oprichten van een woning, Kollerijweg 88, Ten Post (24-12); het vergroten van een keuken, G.N. Schutterlaan 20, Thesinge (23-12); het oprichten van een woning, Oldersumerweg 13, Ten Post (20-12); het vergroten van een badkamerraam, L. van der Veenstraat 18, Garmerwolde, (23-12);
het oprichten van een woning, Molenpad 11, Sint Annen (24-12); het slopen van het woonhuis, Hoofdweg 5, Woltersum (30-12); het oprichten van een woning, Hoofdweg 5, Woltersum (30-12-02); het uitbreiden van de woning, Bouwerschapsweg 27, Ten Boer, (30-12); het plaatsen van een serre en een dakkapel, Eemskanaal N.Z. 6, Woltersum, (30-12);
het gedeeltelijk vernieuwen van een berging/hobbyruimte, Oude Rijksweg 29, Garmerwolde, (02-01).

Luierrecycling
De gemeente Ten Boer doet mee aan een luierrecyclingproject van de Regioraad Noord-Groningen en de Stichting Kinderdagverblijven Noord Groningen.
Vanaf 1 januari j.l. kunnen ouders gebruikte luiers inleveren bij kinderdagverblijf Dikke Vrienden, Stadsweg 66 Ten Boer. Daar staat een container waar de luiers in gedeponeerd kunnen worden. Ouders die meedoen krijgen speciale plastic zakken waar de luiers in kunnen. Met het project wordt beoogd een stukje milieudrukvermindering te realiseren. Want wat is de praktijk? Een kind gebruikt in de periode tot hij of zij zindelijk is al gauw zon 5000 luiers. Al die luiers belanden doorgaans gewoon in de grijze container om vervolgens bij het afvalverwerkingsproces te worden verbrand.
De luiers die bij dit project worden ingezameld, worden echter gerecycled. Dit gebeurt in Arnhem, waar het bedrijf Knowaste een fabriek heeft gebouwd die in staat is om incontinentiemateriaal en babyluiers te recyclen. Uit de gebruikte materialen worden de grondstoffen papier en kunststof teruggewonnen en vervolgens hergebruikt (o.a. in schrijfpapier en tuinmeubelen). Uit het overgebleven slibafval wordt eerst groene energie gewonnen en vervolgens wordt het verwerkt tot compost. Tenslotte wordt het afvalwater biologisch afgebroken. Op deze manier blijft er niets over. Alles wordt hergebruikt.
Het is de bedoeling om vanaf eind januari 2003 ook op het gemeentehuis de speciale plasticzakken beschikbaar te hebben. Later in het jaar wordt gekeken op welke plaatsen in Ten Boer nog meer de zakken ter beschikking kunnen worden gesteld.
Het milieurendement mag er zijn: niet alleen is de grijze container wat lichter geworden, maar bovendien worden per kind in de luier 6 bomen, 8000 liter water en een hoeveelheid energie die vergelijkbaar is met 190 liter dieselolie, uitgespaard.

Ten Boer Duurzaam
Wie loopt er nog warm voor het milieu. En wie krijgt het er koud van?

Gevraagd:

meedenkers en meewerkers,

jong en oud

Om het lokale milieubeleid de aandacht te geven dat het verdient, heeft de gemeente uw hulp nodig. We zoeken mensen die het milieu belangrijk genoeg vinden om het niet alleen aan deskundigen over te laten. Hoewel, deskundigen zijn uiteraard ook van harte welkom. Kortom, wie wil samen met ons een lokale werkgroep oprichten? Denkt u dat zoiets teveel tijd kost, maar hebt u wel goede ideeën of vragen over het lokale milieubeleid, geef die aan ons door. We willen graag weten hoe u erover denkt en wat u belangrijk vindt. Meer weten? Bel de heer Teije Penninga (3023313) of mail duurzaam@tenboer.nl

Raads- en commissievergaderingen in 2003
Het vergaderschema voor de raads- en commissievergaderingen in 2003 is vastgesteld. Bent u geïnteresseerd in deze vergaderingen, noteer dan de data nu al in uw agenda.

Commissievergaderingen Raadsvergaderingen

29 januari 19 februari

13 maart 2 april

23 april 14 mei

4 juni (gemeentebegroting) 25 juni

13 augustus 3 september

24 september 15 oktober

22 oktober 6 november (gemeentebegroting)

17 december 26 november

Met ingang van dit jaar is er nog maar één raadscommissie. Zowel voor de commissie- als voor de raadsvergaderingen bestaat spreekrecht. Voorlopig worden alle openbare vergaderingen nog gehouden in het Gezondheidscentrum aan de Blinkerdlaan te Ten Boer. De eerste commissievergadering is dus op woensdag 29 januari a.s. De agenda voor deze vergadering is op dit moment nog niet bekend.

Vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Kern Ten Boer voor het vergroten van een woning aan Kaakheemlaan 38 te Ten Boer. De aanvraag ligt van 16 januari tot 13 februari a.s.in het gemeentehuis ter inzage. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zienswijzen indienen.
Voor nadere informatie: Mevrouw Zuidema, tel.: 3028842