Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2003 Persbericht bekeld in auto in Voerendaal (15.20 uur) Vrijdag 17 januari 2003

Voerendaal, beenbreuk bij verkeersongeval.

Vanmorgen 17 januari 2003 heeft op de Midweg te Voerendaal een verkeersongeval tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 36 jarige bestuurster, die bekneld in zijn auto bleef zitten, werd na bevrijd te zijn in het ziekenhuis opgenomen.
De 36 jarige automobiliste uit Voerendaal verloor vermoedelijk door gladheid op de rijbaan van de Midweg te Voerendaal de macht over het stuur waarbij zij op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer terechtkwam. Daar botste zij op een tegenligger waarin een 57 jarige inwoner uit Voerendaal als bestuurder zat. De auto van de veroorzaakster werd dermate ernstig beschadigd dat zij bekneld kwam te zitten. Brandweerlieden en ambulancepersoneel konden het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijden. Zij werd daarna overgebracht naar het Atriumziekenhuis waar zij met een openbeenbreuk werd opgenomen. Ook de bestuurder van de aangereden auto werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij raakte bij het verkeersongeval even buiten bewustzijn. Na in het ziekenhuis onderzocht te zijn kon hij echter weer huiswaarts.
Beide betrokken personenautos raakten vermoedelijk totaal beschadigd. Zij werden door een bergingsbedrijf weg getakeld. Brandweer en gemeente hadden daarna hun handen vol aan het schoonmaken van het wegdek dat onder meer door olie was verontreinigd.