POWER PLATE INTERNATIONAL

Nederlands Power Plate-Bik team levert Australisch Kampioene

Persbericht voor onmiddellijke publicatie.

Badhoevedorp, 17 januari 2003

Bij de Australische Wieler Kampioenschappen voor dames heeft Sara Carrigan opnieuw de titel gepakt op het onderdeel tijdrijden. Sara Carrigan rijdt voor de Nederlandse professionele wielerploeg Power Plate-Bik.
De dames wielerploeg Power Plate-Bik is hiermee in de strijd met de ploeg Van Moorsel het seizoen optimaal begonnen. De internationale versterking van de ploeg heeft daarmee al direct zijn vruchten afgeworpen.

Carrigan over haar winnende rit: 'Ik had veel vertrouwen al voor de start, mede dankzij de support op afstand van de Nederlandse ploegleiding. Maar dat ik met ruim 12 seconden voorsprong goud zou pakken had ik niet durven dromen!' Carrigan legde de rit van 28 kilometer rond Ballarat, Victoria af in 41.53. Haar gemiddelde snelheid lag op 40,1 km/uur. Carrigan is zaterdag 18 januari een van de grote favorieten in de wegwedstrijd.

De Power Plate-Bik ploeg bestaat o.a. uit meervoudig Wereldkampioene Vera Koedooder en meervoudig Nederlands kampioene mountainbike Corine Dorland. Naast kersvers kampioene Sara Carrigan heeft de ploeg zich versterkt met internationale toppers uit Italië, Australië en Nieuw Zeeland. Binnen afzienbare tijd zal de ploeg zich officieel presenteren.