Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 17-01-2003 Persberichten district Den Bosch

DIEFSTAL AUTOWIELEN, Den Bosch

Donderdagavond zag een getuige dat er van een op de Pisastraat in `s-Hertogenbosch geparkeerd staande personenauto twee wielen werden gestolen. De getuige zag vervolgens een personenauto met hoge snelheid wegrijden, noteerde het merk en kenteken en waarschuwde de politie. In de van Broeckhovenlaan in `s-Hertogenbosch is de betreffende auto aangetroffen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch, was in de nabijheid en had de autosleutels in zijn bezit. Hij is als verdachte aangehouden en ingesloten. De beide gestolen wielen lagen niet in de auto.

190 EURO BOETE , Haarsteeg

Een 33-jarige automobilist uit Haarsteeg kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een geldboete opgelegd van 190 euro. Hij reed met zijn auto over de Haarsteegsestraat en had iets te diep in het glaasje gekeken.

POGING INBRAAK, Den Bosch

In de nacht van donderdag op vrijdag zag een getuige dat een hem onbekende man van een winkel aan de Krullartstraat in `s-Hertogenbosch een ruit insloeg en daarna op de fiets wegreed in de richting van de Markt. De politie kon de verdachte, een 37-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch op de Markt in de kraag grijpen. Onderzoek wees uit dat er niets uit de winkel ontvreemd was. De verdachte was in het bezit van een zaklantaarn en een groot mes. Hij is voor verhoor ingesloten.

BRAND, Den Bosch

Vrijdagmorgen kort na half zes werd er een brand ontdekt op de begane grond van een flatgebouw aan de Jan Pieterszoon Coenstraat in `s-Hertogenbosch. Tijdens de bluswerkzaamheden ontdekte de brandweer dat er enkele schuurdeurtjes waren opgebroken. De oorzaak van de brand is niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Enkele bewoners op de eerste etage hebben veiligheidshalve tijdelijk hun woning moeten verlaten.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN, Den Bosch

Vrijdagmorgen ontdekten personeelsleden van een bedrijf aan de Zilverenberg in `s-Hertogenbosch dat twee mannen zich vermoedelijk schuldig maakten aan diefstal. Nadat de twee zich betrapt voelden gingen zij er hard lopend vandoor. De politie zag het tweetal kort daarna hard lopen over het fietspad langs de Hambakenwetering en kon beiden aanhouden. Langs de vluchtweg tussen het bedrijf en de plaats van aanhouding is een vermoedelijk door het tweetal weggegooide digitale camera terug gevonden. De verdachten, 20 en 19 jaar en beiden woonachtig in Vught zijn ingesloten.

AANGEHOUDEN MET INBREKERSWERKTUIG, Rosmalen

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen een 33-jarige man aangehouden. Hij zat lallend en kokhalzend op een trapje van een appartementencomplex. Bij controle bleek dat hij een plastic tas bij zich had met inbrekerswerktuig. Verder zat er in de tas een verbandkist en een voorraad snoepwaar. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

DIEFSTAL NA ONTSLAG UIT HUIS VAN BEWARING, Den Bosch

Amper een half uur nadat hij, na het uitzitten van een straf, was ontslagen uit het Huis van Bewaring in Den Bosch werd vrijdagmorgen een 25-jarige Hagenaar in een winkel aan de Arena aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. Hij had uit een stuk kaas en drie pakken Snickers meegenomen zonder te betalen. De man is overgedragen aan de politie die proces-verbaal heeft opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL, Rosmalen

Vrijdagmorgen is in een winkel aan de Molenhoekpassage in zijn woonplaats Rosmalen een 37-jarige man aangehouden. Hij had een flesje Ginsengtabletten ter waarde van 3.63 euro weggenomen zonder te betalen. De man is door de politie gehoord en daarna in vrijheid gesteld.

WINKELDIEFSTAL, Den Bosch

Een 32-jarige harddrugverslaafde uit Vught griste vanmorgen in een winkel aan de Markt in `s-Hertogenbosch een stapel kledingstukken weg en vluchtte daarmee weg op een fiets. Winkelpersoneel ging hem achterna en wist hem de gestolen kleding weer afhandig te maken. In de binnenstad surveillerende politiemensen konden de bekende verdachte op de Visstraat in de kraag pakken. Hij is ingesloten.

BRAND IN LEEGSTAAND PAND, Rosmalen)

Vrijdagmiddag, kort voor 13.00 uur, brak er brand uit in een leegstaand pand aan de Raadhuisstraat in Rosmalen. In het pand was voorheen een postkantoor gevestigd. De politie zette de omliggende straten af en de brandweer bluste het vuur. De politie sluit brandstichting niet uit en verzoekt getuigen die tegen het tijdstip dat de brand uitbrak iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze brand om zich in verbinding te stellen met de politie in Rosmalen. Tel. 0900-8844