AUTORITEIT FM

Voorbereiding toezicht financiële dienstverlening

Platform Financiële Dienstverlening geeft vorm aan toezicht

De Autoriteit Financiële Markten heeft ter invoering van het aanstaande toezicht op financiële dienstverlening (exclusief de effectensector) het Platform Financiële Dienstverlening opgericht. Binnen dit platform zullen financiële dienstverleners (onder meer tussenpersonen en aanbieders) onder voorzitterschap van de Autoriteit-FM gezamenlijk van gedachten wisselen over de vormgeving van het toezicht en de voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot het invoeren van het toezicht. In het bijzonder gaat het hier om de afbakening van de rollen en verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen en de oprichting van een stichting. Deze stichting heeft onder meer als taak het bevorderen van het kwaliteitsniveau van de markt.

De Autoriteit-FM heeft 22 marktpartijen uitgenodigd om deel te nemen aan het platform. Alle partijen die zijn uitgenodigd hebben positief gereageerd op de uitnodiging. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 23 januari 2003. Het platform zal bestaan uit een stuurgroep en een aantal commissies. Deze commissies houden zich bezig met de volgende aspecten: oprichting van de stichting en de rolafbakening van alle partijen, deskundigheid, transparantie en zorgplicht van aanbieders en tussenpersonen, klachtenregeling en de communicatie met de markt.

Het doel is om op het moment dat de Wet op de financiële dienstverlening van kracht wordt, de uitvoering van het toezicht direct van start kan gaan.

17 jan 03 16:12