Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 17-01-2003 Persberichten district Maasland

AUTODIEFSTALLEN, Oss

Donderdag zijn vanaf de Raadhuislaan en de Gasstraat in Oss personenauto`s gestolen. Vanaf de Raadshuislaan verdween een groene Toyota Carina voorzien van het kenteken GL-ZH-66 en vanaf de Gasstraat eveneens een Toyota Carina met het kenteken JB-FZ-34.

DRONKEN BESTUURDER RIJDT DOOR NA AANRIJDING, Ravenstein

Donderdagavond is in zijn woning in Oss een 61-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op de Burgemeester van Claarenbeekstraat in Ravenstein met zijn auto tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst en vervolgens te zijn doorgereden. Ten gevolge van de aanrijding verloor de auto van de man de gehele achterbumper met daarop de kentekenplaat van de auto. Toen de politie de man in zijn woning aanhield bleek hij onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Na de blaastest op het politiebureau bleek hij zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingevorderd.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR, Nuland

Tegen een 26-jarige automobilist uit `s-Hertogenbosch is in de nacht van donderdag op vrijdag proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank over de Rijksweg onder Nuland reed.

GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL, Oss

Donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur vond er op de kruising van de Oostwal met de Singel 1940-1945 een verkeersongeval waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Een 43-jarige motorrijder uit Oss reed over de Singel 1940-1945 komende uit de richting van de Megensebaan. Een 33-jarige fietsster uit Oss stak bij de kruising met de Oostwal de Singel 1940-1945 over en werd aangereden door de motorrijder. De motorrijder is ter plaatse door de GGD behandeld. De vrouw is voor onderzoek aan opgelopen beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Oss. Tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

BALDADIGHEID/OPENBARE DRONKENSCHAP/BELEDIGING, Oss

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 21-jarige inwoner van Heesch en een 20-jarige inwoner van Oss aangehouden op verdenking van baldadigheid en openbare dronkenschap. Het tweetal was volgens getuigen met elkaar op de vuist gegaan en had wegafzettingsmaterialen weggetrokken. De beide verdachte verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank. De 20-jarige Ossenaar, die bovendien met stenen in de richting van een woning heeft gegooid, gedroeg zich uitermate recalcitrant en agressief. Meerdere keren uitte hij bedreigingen en beledigingen in der richting van de politie. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

ACTIE TEGEN DRUGSPAND, Oss

De politie heeft donderdagavond, naar aanleiding van ontvangen klachten uit de woonomgeving, een drugsactie gehouden gericht op een woning aan de Van Lennephof in Oss. Vanuit de woning zou mogelijk worden gedeald in harddrugs. De bewoner van het pand, een 44-jarige man, is door de politie op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens de actie zijn na hun bezoek aan de woning van de verdachte, acht personen aangehouden en verhoord. Bij twee van hen zijn kleine hoeveelheden cocaïne aangetroffen. Allen zijn na hun verhoren weer in vrijheid gesteld. Bij onderzoek in de woning van de 44-jarige verdachte is op de zolder nog een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met 578 oogstrijpe planten aangetroffen. De kwekerij is in de loop van vrijdag geheel ontruimd.