GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 17 januari 2003 16:51
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Baanverlenging van Maastricht Aachen Airport.

(17 januari 2003)

Kamervraag
Schriftelijke vragen van lid Duyvendak aan de staatssecretaris van verkeer en waterstaat over de baanverlenging van Maastricht Aachen Airport. 17 januari 2003


1. Heeft u kennis genomen van mededelingen in de Limburgse kranten ( Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad van 11, 14, 15 en 16 januari) waarin de exploitant van het luchtvaartterrein Maastricht het voornemen tot uitbreiding van de startbaan van 2500 meter naar 2750 meter aankondigt


2. Was u reeds op de hoogte van dit voornemen tot baanverlenging? Bent u akkoord gegaan met dit besluit?


3. Dient voor een dergelijke baanverlenging niet de in de luchtvaartwet de te volgen procedure tot een nieuwe aanwijzing tot luchtvaartterrein plaats te vinden? Zo nee, waarom niet?

4. Is deze verlenging nodig ten behoeve van grotere vliegtuigen dan tot nu toe het geval was? Zo nee, waarom is deze verlenging wel nodig?

5. Waarom wordt er op dit moment besloten wordt tot een baanverlenging en wel ter uitvoering komende zomer, terwijl u nog meet een aparte PKB-procedure start voor Maastricht Aachen Airport?

6. Wat is de invloed van dit gewijzigd gebruik van deze startbaan op de huidige vastgestelde 35 KE geluidszone en die zoals voorgesteld als indicatieve 35 KE zone in het ontwerp PKB Luchtvaartterreinen Maastricht en Lelystad?

7. Welke invloed heeft dit gewijzigd gebruik op de externe veiligheid en hinderbeleving in de woonkernen Beek en Meerssen?

8. Bent u bereid de luchthaven te laten weten dat u deze ingreep in de lengte van de baan niet past binnen de nu geldende regelgeving?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -