Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, vrijdag 17 januari 2003

Brand in woning

BREDA: Gisteravond heeft omstreeks 19.15 uur brand gewoed in een woning aan het Nonnenveld. Er raakte niemand gewond.

De bewoonster stond de hulpdiensten op straat op te wachten. Ze vertelde dat de brand was ontstaan in de open haard die werd gestookt op een soort gel. De gel was per ongeluk naast de potten gekomen. Ze probeerde met een wollen deken de brand te blussen. Echter de deken vatte zelf ook vlam. De vrouw heeft toen snel de brandende deken via een zijraam naar beneden gegooid, hierna is ze samen met haar twee kinderen naar buiten gevlucht. Met toestemming heeft een agent een ruitje ingeslagen zodat de brandweer makkelijk naar binnen kon. De brandweer was de brand snel meester.

Horecatoezicht:` politie verricht drie aanhoudingen`

BREDA: De politie heeft vannacht in het uitgaanscentrum tijdens het openbare orde toezicht drie aanhoudingen verricht. Een 38-jarige man en een 23-jarige man beiden uit Breda werden omstreeks 02.15 uur aangehouden toen zij niet voldeden aan een vordering om zich van de Havermarkt te verwijderen. De mannen kwamen verhaal halen bij de agenten omdat ze uit een café verwijderd waren omdat ze zich vervelend gedroegen. Omstreeks 03.00 uur heeft de politie op de Vismarktstraat een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Hij bemoeide zich met een voorval waarbij een jongen uit een café was gezet. Tegen de agenten riep hij `eikels` en woorden van een dergelijke strekking. Agenten vorderden hem de Vismarktstraat te verlaten. Daar hij te kennen gaf dat hij niet weg zou gaan, hebben zij hem aangehouden. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man overlijdt aan gevolgen arbeidsongeval

BREDA: De 32-jarige man uit Wageningen die tijdens een arbeidsongeval op dinsdag 14 januari zwaar gewond raakte is op 15 januari aan zijn verwondingen overleden. De man viel tijdens asbestsaneringswerkzaamheden van het dak van een stal. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Team Vlaanderenstraat houdt verkeerscontrole

BREDA: De wijkagenten van Geeren Noord en Zuid hebben samen met andere agenten van het team Vlaanderenstraat gisteravond een verkeerscontrole gehouden op de Lelystraat en de Tilman Suystraat. Hoewel er enkele bekeuringen werden opgemaakt was het algehele beeld positief. Bij de controle werden veel wijkbewoners gecontroleerd die over het algemeen hun zaakjes goed op orde hadden. De wijkagenten waren dan ook bijzonder tevreden. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen geldig rijbewijs hadden.

Er werden circa 150 auto`s en 20 brommers gecontroleerd. De verlichting was in vrijwel alle gevallen in orde. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze niet over een geldig rijbewijs beschikten. Een 18-jarige Bredanaar reed in een auto zonder rijbewijs. Hij was al met rijlessen bezig. Zijn moeder nam het stuur over. Een 84-jarige Bredanaar beschikte eveneens niet over een geldig rijbewijs. Hij had dat laten verlopen. Ook een verlopen APK-keuring leverde een bekeuring op. Tevens waren er twee bestuurders die nog een openstaande geldboete moesten voldoen en een bromfietser kreeg een proces-verbaal omdat hij geen bromfietscertificaat bij zich had.

Inbraken in bedrijven en woningen

BREDA: Vannacht is ingebroken in een winkel op de Bisschopshoeve. Men heeft twee trottoirtegels losgewrikt en daarmee een zijruit van de winkel ingegooid. Uit het kantoor achter in de winkel werd een portefeuille gestolen.

Twee computers zijn vannacht gestolen uit een pand aan de Kangeroestraat. Men had een schroevendraaier in het kozijn gestoken waarna men de ruit had laten springen. Een beveiligingsmedewerker ontdekte omstreeks 04.00 uur de inbraak.

BREDA: Gisteravond is tussen 17.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de van der Borchlaan. Men is over een schutting geklommen waarna men in de tuin kwam. Hierna heeft men het bovenlicht van de achterdeur open gebroken. De gehele woning werd doorzocht. De buit bestaat onder meer uit een laptop, cd`s, mobiele telefoon, sieraden en een bankpas.

Ook in een woning aan de Bonairestraat werd gisteravond een inbraak ontdekt. Ook hier heeft men het bovenlicht van de achterdeur geforceerd. Daarna werd de voordeur van binnenuit op de knip gedaan. De buit bestaat uit onder meer een huistelefoon en enkele sieraden.

Donderdagavond werd bij thuiskomst door de bewoners ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Franklin Rooseveltlaan. De dader(s) forceerde(n) een raam van de dakkapel. Niet bekend is wat er is buit gemaakt.

Tevens werd vannacht ingebroken in twee woningen aan de Ginnekenweg. De toegang werd verschaft middels het inslaan van een ruitje aan de achterzijde van de woningen. Uit de woningen werd onder meer een mobiele telefoon en een handtas ontvreemd. Uit een schuur werd een fiets gestolen.

Aanrijding met letsel, bestuurder wijkt uit voor eenden

BREDA: Een 35-jarige Bredanaar is vanmorgen omstreeks 08.30 uur op de Ambachtenlaan bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man moest na een inhaalmanoeuvre met zijn auto uitwijken voor een aantal overstekende eenden. Hierbij verloor hij de controle over het voertuig en kwam in een slip terecht, Daarna raakte hij met de linkerzijde van de auto een boom en reed achter uit een vijver in. De brandweer en GGD kwamen ter plaatse. De brandweer heeft het dak open geknipt omdat de verwondingen van de bestuurder op dat moment niet duidelijk waren. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Het letsel is niet bekend.

Aanhouding openbare dronkenschap

BREDA: De politie heeft gisteravond op de Copernicusstraat omstreeks 19.30 uur een 52-jarige Bredanaar aangehouden ter zake openbare dronkenschap

De man vond het nodig, om in beschonken toestand, tegen de ramen van een woning van kennissen aan te plassen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Diefstal portefeuille en giropas

BREDA: Tijdens het winkelen op winkelcentrum Moerwijk is gistermiddag omstreeks 13.00 uur van een 81-jarige Bredase haar portefeuille met daarin haar giropas gestolen. Later is er 1300 euro afgeschreven.

Aanhouding op het Station

BREDA: Beveiligingsmedewerkers zagen gistermiddag omstreeks 12.30 uur op het Station in Tilburg een zwerver die lag te slapen in een wachthokje. Ze maakten de man wakker die daarop begon te vloeken. De zwerver stapte daarop direct in een gereedstaande trein. De beveiligers gingen in de trein op zoek naar de man. In de trein bedreigde de zwerver de twee beveiligingsbeambten en zwaaide wild met zijn armen om zich heen. Zij hebben de man daarop aangehouden. In Breda stapten zij met de verdachte uit die schopte en sloeg in de richting van de beide employés Zij hebben de recalcitrante man overgedragen aan de politie. De Dienst Spoorwegpolitie heeft de zaak afgewerkt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbraken

KLUNDERT: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een tweetal personenauto`s die geparkeerd stonden in de Moye Keene te Klundert. Het gaat om een Honda en een Renault. Van het eerste voertuig werd een portier geforceerd, van de tweede werd een ruit ingeslagen. Uit beide voertuigen werd audioapparatuur gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk