KENNISNET

Kennisnet ondersteunt onderwijs bij verkiezingen

Met de verkiezingensite (verkiezingen.kennisnet.nl) ondersteunt Kennisnet het onderwijs bij politieke themas tijdens zowel de landelijke als de provinciale verkiezingen. Je weg vinden in de doolhof van politieke partijen? Deelnemen aan een prijsvraag? Het kan allemaal op de verkiezingensite van Kennisnet. De verkiezingensite richt zich op leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs en het beroeps- en volwassenenonderwijs.

De onderdelen van de Kennisnet verkiezingensite op een rij:
- Toets je politieke voorkeur met de Kieshulp; de zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke Kieshulp is speciaal voor jongeren ontwikkeld. Om deel te nemen aan de Kieshulp is dan ook geen kennis van actuele politieke themas nodig. Je geeft je mening over een aantal stellingen en aan de hand hiervan geeft de Kieshulp een overzicht van partijen die het beste bij jou passen.
- Maak je eigen begroting met de Peilbox: hoe zou jij de beschikbare middelen verdelen over actuele maatschappelijke vraagstukken?

- Verkiezingen Webstrijd: maak een website over een actueel onderwerp in je eigen provincie en win mooie prijzen.
- Speciaal voor Kennisnet door het Centrum Mondiaal Onderwijs ontwikkelde verkiezingenlesbrieven voor vmbo/bve en havo/vwo. Deze lesbrieven zijn online beschikbaar via de docentenbutton op de site.

De verkiezingensite is een initiatief van stichting Kennisnet in samenwerking met de ministeries van BZK en OC&W.

Over Kennisnet
Kennisnet is dé internetorganisatie voor het onderwijs en sluit nauw aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door via de portal technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen. Kennisnet sluit daarbij nauw aan bij de belevingswereld van de gebruikers.

Op kennisnet.nl vinden leraar en leerlingen praktische hulpmiddelen, tips en een basis voor actuele lessen. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

Nadere informatie:
www.kennisnet.nl
verkiezingen.kennisnet.nl

Afzender:
Stichting Kennisnet
Afdeling Communicatie
Woordvoerder: Hans den Boer, Communicatiemanager Postbus 778
2718 NT Zoetermeer
tel 079 329 58 92
fax 079 321 23 22

17 jan 03 16:37