Politie Hollands Midden

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 januari 2003


Verkeersongeval Leiden
Op vrijdag 17 januari omstreeks 07.15 uur vond op de kruising Europaweg/Hofvlietweg een aanrijding plaats tussen twee bestelauto's. Een 23-jarige bestuurder uit Den Haag reed op de rechterrijbaan van de Europaweg in de richting van Leiden. Een 20-jarige bestuurder uit Scheveningen reed over dezelfde weg op de linkerrijbaan. De Hagenaar wilde vanaf de rechterrijbaan linksaf slaan de De Hofvlietweg op. Hierbij gaf hij geen richting aan. Er ontstond vervolgens een aanrijding tussen de twee voertuigen. De Hagenaar werd overgebracht naar het LUMC. De Scheveninger naar het Diaconesseziekenhuis. De politie heeft een gedeelte van de weg tot omstreeks 09.20 uur afgesloten. Het verkeer werd over de busbaan/rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer geleid.

Auto weg na woninginbraak Leiden
In de nacht vrijdag 17 januari is ingebroken in een woning aan de Jan Paetslaan. Men kwam de woning binnen door een keukenraam te forceren. Uit de woning werd naast autopapieren ook de autosleutels weggenomen. Vervolgens werd de auto meegenomen. Het voertuig staat gesignaleerd.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op de kruising Doctor Lelylaan/Damlaan op vrijdag 17 januari omstreeks 13.10 uur raakte een 39-jarige scooterrijder uit Katwijk gewond. De Katwijker reed over het fietspad van de Doctor Lelylaan komende uit de richting van de Haagweg. Een 34-jarige bestuurder van een lijnbus reed over de busbaan van de Damlaan komende uit de richting van de Diamantlaan. Hij reed bij 'groenlicht' de kruising op waar er een aanrijding ontstond met de scooterrijder. Deze was bij 'roodlicht' doorgereden en tegen de rechtervoorkant van de bus gereden. Hij werd met onder ander letsel aan een been overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Verdacht koffertje aangetroffen Gouda
De politie heeft op vrijdag middag 17 januari een onderzoek ingesteld naar een koffer die door een bewoner van de Ijssellaan in een poort werd aangetroffen. Omstreeks 10.00 uur werd de attachékoffer door de bewoner meegenomen en aan de voorzijde van de woning geplaatst. Toen er uit de koffer een pieptoon kwam werd de politie ingeschakeld. Deze zette de wijk af voor een onderzoek door een bomverkenner van de politie. Al snel bleek dat het loosalarm was. Na opening van de koffer bleek dat deze afkomstig was van diefstal. De koffer was op donderdag 16 januari uit een auto gestolen die op Klein Amerika geparkeerd stond. De polite wist de eigenaar aan de hand van een agenda te achterhalen. De eigenaar doet binnenkort aangifte van de diefstal.

Verkeersongeval Gouda
Een 25-jarige fietser uit Gouda is op vrijdag 17 januari gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Een 81-jarige automobilist uit zijn woonplaats reed over het Raam in de richting van de kruising Raam/Aaltje Bakstraat/Vlamingstraat en zag de fietser over het hoofd door een geparkeerde bestelauto. De fietser die langs de bestelauto fietste had ook niet goed zicht en reed de kruising op waar er een aanrijding ontstond. De fietser werd met rugklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326