Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Vrijdag 17 januari 2003

Diefstal tas
Bergen op Zoom: Een 72-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom liep donderdagmiddag te winkelen met haar man. De vrouw had een tas in haar hand, waarin een net gekocht kledingstuk zat. Toen de vrouw met haar man in de Schoolstraat liepen werden zij achtervolgt door een jongeman. Plotseling rende de jongeman langs hen heen en gritste de tas uit haar hand. De jongen ging er vandoor in de richting van het schoolplein van de Kloosterstraat. Een oplettende getuige achtervolgde de jongen het schoolplein op en wilde de jongen insluiten door het toegangshek dicht te doen. Toen de jongen dit in de gaten kreeg rende hij op de getuige af en gaf hem zodanig een duw dat hij ten val kwam. De jongen ging er hierna alsnog vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Wederom diefstal tas
Bergen op Zoom: Ook een 19-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is donderdag aan het einde van de middag bestolen van zijn tas. Hij liep met een tas over de Blauwehandstraat in Bergen op Zoom toen een man hem de weg vroeg. Het slachtoffer wilde hierop antwoorden toen de man plotseling de boodschappentas uit zijn handen rukte en hard weg liep in de richting van de Engelsestraat/Nieuwstraat. In de tas zat een die middag gekochte leren jas. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanrijding met licht gewonde Lepelstraat: Donderdagavond heeft er op de Steenbergseweg in Lepelstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een trekker met oplegger. Een 35-jarige bestuurder uit Hekendorp reed vanaf een parkeerplaats de Steenbergseweg op. De uitrit van deze parkeerplaats licht in een lange flauwe bocht. Vermoedelijk heeft de bestuurder mede hierdoor de personenauto niet zien naderen. Een 43-jarige bestuurder uit Oudewater reed hierop met zijn personenauto tegen het linkerachterwiel van de oplegger. Aangezien het letsel zich ernstiger deed aanzien kwam de brandweeg met 3 voertuigen ter plaatse. Gelukkig viel alles mee en kwamen zij nauwelijks in actie. De bestuurder van de personenauto is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Na onderzoek kon de bestuurder weer naar huis. De personenauto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De bestuurder van de trekker met oplegger kon zijn weg vervolgen. Bij de aanrijding was geen alcohol in het spel.

Aanrijding door gladheid Lepelstraat: Donderdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Erasmusweg in Lepelstraat. De bestuurder van een bromfiets en een personenauto reden met aangepaste snelheid door de plotseling opgetreden gladheid. Ondanks dat raakte de 16-jarige bestuurder van de bromfiets uit Nieuw Vossemeer de macht over het stuur kwijt en kwam in de bocht ten val. Hij gleed vervolgens in de richting van de uit tegenovergestelde richting komende auto. Deze auto werd bestuurd door een 34-jarige inwoner uit Halsteren. Bij de aanrijding raakte de bestuurder van de bromfiets lichtgewond en kon na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De bromfiets raakte bij de aanrijding total loss. De auto moets door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Diefstal tuinbeelden
Nieuw Vossemeer: Naar nu pas bekend is geworden is woensdagnacht een drietal beelden ontvreemd. De beelden stonden in de tuin van een woning aan de Burgemeester Catshoeklaan. Het betreft beelden met de volgende afbeeldingen

- een knielende vrouwenfiguur, met een lengte van ongeveer 50 cm, op een sokkel van ongeveer 40 cm.;
- borstbeeld van een vrouw (torso) met een lengte van ongeveer 40 cm, op een sokkel van ongeveer 30 cm en
- een romantisch zittende dame, die met haar armen over elkaar naar het water zit te kijken, met een lengte van ongeveer 1 meter.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden Rucphen: De politie kreeg donderdagavond een melding van een brandende auto op de Achterhoeksestraat in Rucphen. De inmiddels ook ter plaatse komen brandweer bluste de auto. Uit onderzoek bleek dat deze auto niet meer op zijn wielen stond maar op stenen. Aan de hand van het kenteken achterhaalde de politie dat de eigenaar van het voertuig in Zuidlaren zou wonen. De eigenaar bleek echter kortgeleden naar Roosendaal verhuisd te zijn en werd daar in kennis gesteld van de diefstal cq.vernieling van zijn auto. De eigenaar had zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf uit 1994 nog niet gemist aangezien hij er niet dagelijks in reed. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting en de diefstal, van zowel de auto als van de 4 wielen.

Bromfietscontrole
Sprundel: De politie heeft donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Rucphensebaan en de Bredaseweg in Sprundel. De controle was vooral gericht op bromfietsers. Een viertal bestuurders van een bromfiets kreeg een bekeuring voor het niet gebruiken van het verplichte fietspad.

Met je auto de sloot in, auto total loss. Schijf: Een ontwijkmanouvre voor een tegenligger is een 38-jarige inwoonster uit Rotterdam vanochtend duur te staan gekomen. Doordat zij op het Oude Kerkpad in Schijf uit moest wijken voor een tegeligger raakte zij met haar auto in de berm. Hierna verloor zij de macht over het stuur, reed aan de overzijde van de weg tegen een boom en belandde uiteindelijk in de sloot. De bestuurster raakte zelf niet gewond maar haar auto raakte wel total loss.

Laagstaande zon oorzaak aanrijding Roosendaal: Op de kruising van de Burgemeester Schneiderlaan en de B-dijk heeft gistermiddag een aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van een personenauto, een 29-jarige inwoner uit Roosendaal, had op de kruising een 66-jarige fietser uit Roosendaal over het hoofd gezien. Vermoedelijk is de laagstaande zon de oorzaak van de aanrijding. De fietser liep bij de aanrijding een schaafwond op aan zijn gezicht.

Hennepkwekerij aangetroffen Roosendaal: In een woning aan de Coornhertlaan in Roosendaal is donderdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Onwonenden hadden bij de woningbouwvereniging geklaagd over wateroverlast en over het feit dat de stroom was uitgevallen. De woningbouwvereniging heeft vervolgens samen met de politie een onderzoek ingesteld en ontdekte een in werking zijnde hennepkwekerij. In totaal is een 200-tal hennepplanten aangetroffen en de daarbij behorende apparatuur. Door de politie is de hennepkwekerij ontmanteld en zijn de planten en apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De wateroverlast kon ontstaan doordat vanuit de kwekerij een slang een badkuip in liep en deze was overgelopen. In de gehele woning stond ongeveer 5 centimeter water. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Diefstal auto
Roosendaal: Woensdagnacht is vanaf de Gamanderberg in Roosendaal een auto gestolen. De auto, een Opel Astra kleur grijs was voorzien van het kenteken DH-DH-45. De auto is door de politie gesignaleerd. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.

Inbrekers op heterdaad betrapt Roosendaal: Een bewoonster van de Helmersflat in Roosendaal sloot gistermiddag haar voordeur af toen zij even weg ging. Na een kwartier kwam zij terug en stak de sleutel in de voordeur. Het lukte echter niet de voordeur open te krijgen. De bewoonster hoorde vervolgens stemmen vanuit haar appartement komen en zag door het raam een tweetal mannen staan. Toen de mannen de voordeur openden vertelden zij dat ze van de politie waren en dat er was ingebroken. De vrouw liep hierop naar binnen waarna de twee mannen hard wegrenden. Op dat moment besefte de vrouw dat de twee mannen hadden ingebroken in haar appartement. De ter plaatse gekomen politie constateerde dat de mannen vermoedelijk zijn binnengekomen door te `flipperen`. Een onderzoek in de omgeving leverde tot nu toe niets op. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak. Het is niet bekend of er iets is weggenomen uit de woning.

Inbraak winkels Tolbergcentrum Roosendaal: In een tweetal winkels is woensdagnacht ingebroken. In beide winkels, een bloemenshop en een drogisterij heeft de dader(s) een tegel door de winkelruit gegooid. De dader(s) nam uit de bloemenshop een klein geldbedrag mee en vanuit de drogisterij werd een nog onbekende hoeveelheid parfum gestolen. De technische recherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Inbraak schuurtjes
Roosendaal: De afgelopen week is uit een tweetal schuurtjes aan de Hoekstraat ingebroken. De inbraken vonden plaats tussen maandag en woensdagochtend. Uit de schuurtjes is een nog onbekende hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Bron: Nicolette Bovenhorst