Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt nog twee verdachten aan ivm drugstransporten

Breda,vrijdag 17 januari 2003

BREDA: In aansluiting op het persbericht d.d. 14 januari van de divisie recherche waarbij politie en justitie bekend maakten dat in samenwerking met de Engelse politie een georganiseerd drugstransport naar Engeland is opgerold waarbij zes aanhoudingen plaats vonden en 25 kilo heroïne in beslag werd genomen het navolgende:

De politie heeft in verband met het onderzoek op dinsdag 14 januari 2003 nog twee aanhoudingen verricht. Bij een tankstation in Gilze werden een 48-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij drugstransporten. Zij werden in verzekering gesteld en zijn vandaag door een rechter-commissaris in bewaring gesteld.

In onder meer een loods elders in Nederland werd in verband met dit onderzoek een doorzoeking verricht. In deze loods werd een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. De waarde van deze goederen loopt in de miljoenen euro`s. Het gaat daarbij onder meer om gestolen opleggers met suiker, bier, lampen en zonnebanken. De politie is de afgelopen dagen doende geweest met het ontruimen van deze loods.

Bron: Willem van Hooijdonk (nms div. recherche)