Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 17-01-2003 Verkeershandhavingsteam
Controlebericht 16.25 uur; (JC)

Vandaag hield het VHT in en omgeving van Brunssum mobiele radarcontroles. In totaal passeerden op de vier locaties 3790 voertuigen en liepen 178 bestuurders tegen de lamp. Opvallend waren het hoge overtredingspercentage van 19% op de Waubacherweg in Brunssum en het zeer lage percentage van 0,9% op de Echterbaan in Schinveld. De twee andere plaatsen, de Kneykuilerweg en de N276 in Onderbanken scoorden respectievelijk 5 en 6%.

Op de Rembrandtstraat en het Bodemplein in Brunssum en de Akerstraat Noord in Hoensbroek controleerden de verkeersassistenten op roodlicht negatie, gordel- en helmplicht. In totaal droegen 38 bestuurders geen gordel, negeerden 9 het rode verkeerslicht en 5 bromfietsers droegen geen helm.

De onopvallende motorsurveillant zag op de A76, in de richting van Geleen, twee autos met zeer hoge snelheid vlak achter elkaar rijden. Beiden reden 172 echte kilometers i.p.v. de toegestane 120. Omdat zij meer dan 50 km te hard reden werd van beiden het rijbewijs ingenomen. Het ging hier om twee buitenlandse automobilisten, een Belg en een Duitser. De 24 jarige inwoner van Eschweiler had op de achterbank van zijn Mercedes een 4-jarig kind zitten. Gelukkig wel in een kinderzitje. Toch lijkt ons dit niet echt een goed voorbeeld van verantwoord rijden.