Gemeente Apeldoorn

Registratie afval van start

Sinds 1 januari registreert de Gemeente Apeldoorn zoveel mogelijk het aanbod van huishoudelijk afval. Op basis van de registratie ontvangt ieder huishouden begin 2004 een heffing voor het vast recht en een voorheffing voor het variabele deel. Huishoudens die nog een container zonder chip hebben kunnen zich melden bij de diftarinformatielijn.

Voor de laagbouw gaat het bij de registratie om het aantal malen dat de grijze en groene container aan de straat wordt gezet. Zodra de ondergrondse systemen bij de hoogbouw zijn geplaatst, begint ook daar de registratie. Het systeem registreert dan het aantal keren dat de klep van het ondergrondse systeem wordt geopend.

Diverse huishoudens in de gemeente Apeldoorn beschikken over een extra grijze of groene container. Deze containers zijn veelal nog niet voorzien van een chip. Als mensen deze container willen blijven gebruiken dan moet deze alsnog een chip krijgen. De kosten van de chip en het plaatsen ervan bedragen 11,50 per extra container. Mensen kunnen zich hiervoor melden bij de Diftar informatielijn tel. 0900-8834.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1