Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 17 januari 2002

Editie vrijdagmiddag

Veendam: inbraak motorzaak
Vrijdagochtend werd ingebroken bij een motorzaak aan de Demeterlaan in Veendam. Om binnen te kunnen komen vernielden de inbrekers een aantal deuren. Uit de zaak stalen ze een crossmotor en een helm. De politie onderzoekt de inbraak.

Sellingen: fietser gewond bij ongeval
Een 44-jarige fietser uit Sellingen is vrijdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer kreeg op de kruising met de Veltkeweg geen voorrang van een auto, bestuurd door een 53-jarige man eveneens uit Sellingen. De fietser werd aangereden en kwam te vallen. De man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontroles: vrijdag

Zuidbroek:
Rijksweg N33; limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 550 voertuigen, overtredingen: 1, hoogst gemeten: 78 km

Hoogezand:
Industrieweg: limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 200 voertuigen, overtredingen: 11, hoogst gemeten: 95 km

Ten Boer:
Provinciale Weg N360; limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1193 voertuigen, overtredingen: 153, hoogst gemeten: 95 km

Stedum:
Eemshavenweg; limiet 100 km per uur, gecontroleerd: 2484 voertuigen, overtredingen: 46, hoogst gemeten: 135

Ten Post:
Provinciale Weg N360; limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 636 voertuigen, overtredingen: 41, hoogst gemeten: 118

Oosteinde:
Hooilandseweg; limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 156 voertuigen, overtredingen: 11, hoogst gemeten: 129

Groningen: man slaapt in leegstaande woning
Een medewerker van een woningbouwvereniging trof vrijdagmiddag een slapende man aan in een leegstaande woning aan Kombuis. De man had met grof geweld de voordeur geforceerd en zich verschanst op een slaapkamer. Hij weigerde bij de komst van de politie de deur te openen. De deur werd ingetrapt en de man aangehouden. Hij weigerde zijn personalia op te geven en is ingesloten voor onderzoek.

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden door stadswachten Een 33-jarige man uit Groningen werd door een slijter aan het Kajuit betrapt op het wegnemen van een fles whisky. Hij stelde zich na de ontdekking verbaal agressief op tegen de winkelier. Passerende stadswachten zagen dat de man wilde weglopen en overmeesterden de man die zich stevig verzette. De stadswachten hielden de man onder controle tot dat de politie arriveerde die de winkeldief mee naar het bureau nam. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Beneluxweg werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1410 passerende voertuigen overtraden 93 de geldende maximumsnelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km per uur. Er werd dezelfde ochtend op het Hereplein gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Hier kregen acht bestuurders een bekeuring. Op de Eendrachtsbrug werd een 15-jarige jongen uit Groningen betrapt op het brommer rijden zonder helm op. De brommer van de te jeugdige bromfietser bleek bij controle een te hoog vermogen te hebben. Omdat de jongen de afgelopen tijd vaker bekeurd is voor dergelijke overtredingen is in overleg met de officier van justitie zijn brommer in beslag genomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)