Leidschendam, 17 januari 2003

FUGRO DOET BOD OP OCEANOR HOLDINGS ASA

Fugro heeft een publiek bod gedaan op 100% van de aandelen in Oceanor Holdings ASA in Noorwegen. Oceanor Holdings ASA is genoteerd op de beurs in Oslo.

Fugro heeft een publiek bod gedaan van NOK 40M (¤ 5,6 miljoen, NOK 0.65 per aandeel) op 100% van de aandelen in Oceanor Holdings ASA (Oceanor). Bestuursleden van Oceanor, die samen 52% van de aandelen houden, hebben een optieovereenkomst gesloten, waarbij zij hun aandelen verkopen aan Fugro indien meer dan 90% van de aandeelhouders het bod accepteren.

Oceanor is een leidende leverancier van water controle systemen en weerkundige en oceanografische diensten. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 50 medewerkers en is actief vanuit kantoren in Trondheim en Sandnes in Noorwegen. De huidige medewerkers van Oceanor zullen vanuit deze locaties blijven werken. Oceanor heeft een jaaromzet van ongeveer NOK 100 miljoen (¤ 14 miljoen) uit de verkoop van oceanografische, meteorologische en waterkwaliteitsbewaking systemen en gerelateerde diensten aan een breed spectrum van opdrachtgevers.

Toegang tot de uitgebreide wereldwijde netwerk van de Fugro groep biedt Oceanor aanmerkelijk toegevoegde waarde door verbetering van verkoopkanalen naar internationale klanten. De uitbreiding met Oceanor is het gevolg van een langdurig bestaande relatie met Fugro en is een aanvulling op Fugro's huidige controle systemen en meteorologische en oceanografische diensten voor de offshore industrie. Het geeft Fugro een sterke positie in de groeiende markt voor grootschalige systemen die de oceaan bestuderen.

Publicatie van het jaarverslag vervroegd
Fugro heeft de publicatie van haar jaarverslag over 2002 met twee dagen vervroegd naar woensdag 12 maart 2003. Hiertoe is besloten omdat veel bedrijven op de originele dag hun jaarcijfers publiceren. De cijfers uit het Jaarverslag zullen vóór beurs gepubliceerd worden. Een persconferentie is om 10:00 uur gepland en een analistenbijeenkomst om 13:00 uur. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Hotel L'Europe in Amsterdam.
voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. G-J. Kramer, President-directeur of
Ir. K.S. Wester, Directeur

Fugro N.V.
Postbus 41
2260 AA Leidschendam
Tel: 070-3111422
Fax: 070-3202703
ir@fugro.nl
www.fugro.com

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience.
Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 250 kantoren en 7.000 medewerkers, die in meer dan 55 landen permanent aanwezig zijn.